Vau, vau, mjau, mjau, kev, kev, kev ...

Božidar Alajbegović

17. veljače 2004.

Vau, vau, mjau, mjau, kev, kev, kev ...

Valentinovo došlo i prošlo, a mi ga na Lupigi potpuno zanemarismo. Cccccc, sramota jedna, s pravom ćete reći ... ali zato, kako bi to ublažili i propust ispravili, donosimo vam tekst koji pokazuje kako se neki (ustvari, ako je za vjerovati priloženome - mnogi!!!) ljudi snalaze kada je o ljubavi riječ, a partnera ni od korova, pa ni da ga svijećom tražiš
Skandinavske zemlje poznate su kao vrlo liberalne. Kako saznasmo, Švedska je čak toliko slobodarska zemlja, da tamo pojam ljubitelj životinja dobiva potpuno novo značenje.

Ustvari, ta riječ tamo ima sasvim doslovno značenje, što pokazuju zakoni te sjevernoeuropske države po kojima je, usprkos svim moralnim i etičkim standardima, seks sa životinjama potpuno legalan, dozvoljen i nekažnjiv.

Naime, kratko nakon što je  u Švedskoj 1944.godine istospolni (homoseksualni) odnos dekriminaliziran, isto je učinjeno i u slučaju seksualnog općenja sa životinjama. To je rezultiralo sa 200 do 300 ozlijeđenih kućnih ljubimaca godišnje, odnosno, švedski veterinari tvrde da je svaka 20. mačka ili pas koju vlasnici dovedu na liječenje u neku od švedskih veterinarskih ambulanti, seksualno iskorištavana od kakvog pohotnog "ljubitelja životinja". Kakva je situacija s kravama, nismo uspjeli saznati.