MEDIJSKO HUŠKANJE: Narod.hr pokrenuo hajku na Mimu Simić

M.S.

7. listopada 2016.

MEDIJSKO HUŠKANJE: Narod.hr pokrenuo hajku na Mimu Simić

Tko je urednica portala narod.hr Ivana Josipović aka Tinolovka otkriva nam Crol.hr u tekstu koji analizira najnoviju hajku ovog, također neprofitnog, portala – ovoga puta na aktivisticu i književnicu Mimu Simić.

Bila je Mima Simić i ranije predmet "temeljitih" istraživanja redakcije koju je okupila Željka Markić, no kulminiralo je s tužbom koju je Simić podigla protiv Željke Markić zbog govora mržnje. Na svojem Facebook profilu književnica je javnost obavijestila o podignutoj tužbi i kako se Markić nije pojavila na ročištu, a portal narod.hr reagirao je naslovom "Evo čije bi noge voljela vidjeti slomljene Mima Simić" ispod kojega se u komentarima gnoji govor mržnje publike kakvu ovaj portal okuplja.

"U tom kontekstu valja spomenuti kako je urednikovanje spomenutim portalom povjereno stanovitoj Ivani Josipović koja ima i vlastitu igraonicu u obliku portala Tinolovka na kojem iskaču naslovi poput: 'Novinari samozvanog pedofila: Manijak preobučen u novinara maltretirao i uznemirivao moliteljice protiv pobačaja ispred bolnice', a taj, kao i brojne druge, krasi osebujan stil pisanja: 'Inače, manijak preobučen u novinara koji maltretira žene ispred bolnica i sam je povremeni narkoman, baš kao gazda mu. Potrčko i poprilično loče, njegova jebaljka ne pije'", analizirao je portal Crol.hr osebujan stil urednice portala koja je bila i među glasnijim kritičarima potpora što se dodjeljuju neprofitnim medijima, osim naravno kad je riječ o portalu koji uređuje.

Mima SimicMima Simić podigla je tužbu protiv Željke Markić za govor mržnje i postala meta najnovije hajke portala narod.hr (FOTO: Novi list)

"Portal građanske inicijative 'U ime obitelji', narod.hr, nedavno je od Zagreba dobio 120 000 kuna. Zašto? Radi se o informativnom portalu koji se na jedan posve demokratski način bori protiv medijskog terorizma ljevice", citirao je Crol.hr jedan od uradaka na Tinolovki u tekstu koji zaključuje komentarom: "Onda može i bez natječaja, nije problem. Tko zna, možda se baš tad rodila ljubav iskusne medijske maherice Željke Markić prema tom talentu u usponu", navodi se.

Kako se huškačka uređivačka politika portala narod.hr uklapa u sliku smjernih, poštenih i miroljubivih katolika što je publika kojoj se deklarirano obraćaju možda bi trebala utvrditi kakva institucija. Za početak DORH. Dovoljno elemenata navedeno je već i u tekstu koji možete pročitati na portalu Crol.hr.

Lupiga.Com

Naslovna fotogafija: Wikimedia