UZ OVOG ČOVJEKA JESEN U OSIJEKU JE NEŠTO POSEBNO: Grabljanjem lišća do impresivnih prizora

Lupiga.Com

30. studenog 2020.

UZ OVOG ČOVJEKA JESEN U OSIJEKU JE NEŠTO POSEBNO: Grabljanjem lišća do impresivnih prizora

I ove godine Nikola Faller grabljao je lišće po Osijeku. Ovaj nadareni umjetnik, naime, grabljama strpljivo stvara impresivne prizore u vidu vijugavih spirala koje tvore određene oblike. 

Ove godine Faller se zadržao samo na Perivoju kralja Tomislava gdje je napravio nekoliko umjetničkih djela koja požive samo do prvog vjetra, ali mi ih možemo vidjeti na nekoliko fotografija koje je Faller snimio, a objavili su ih Glas Slavonije i portal Osijek031 na svom Facebooku.

Nikola Faller
Jesen u Osijeku uz Fallera je nešto posebno (FOTO: Nikola Faller)

Inače, ovaj osječki kipar i land art umjetnik, voditelj je Udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu - SLAMA, koja je javnosti najpoznatija po Festivalu Slama na kojem su izrađivani mali i nešto veći umjetnički radovi od slame. Poznat je i njegov projekt „Četiri godišnja doba“, a „Kreativni laboratorij“ u sklopu kojeg Faller kreće u grabljanje lišća nastavak je tog projekta za što mu Grad Osijek već tradicionalno daje podršku.

Nikola Faller
Nikola Faller (FOTO: cistracun.net)

U razgovoru za Glas Slavonije Faller je istaknuo kako je posebno ponosan na ovogodišnjeg zmaja koji se protegnuo na 25 metara dužine. 

“Meni je posebice lijep ovaj perivoj u kojem sam ove godine grabljao otpalo lišće. Brojni vlasnici pasa svoje ljubimce ondje šetaju, mnoštvo je slučajnih prolaznika koji su izvrsno reagirali na rad i radove”, kaže Faller.

Nikola Faller
Na zmaja je Faller posebno ponosan (FOTO: Nikola Faller)

 

Nikola Faller
Do prvog vjetra (FOTO: Nikola Faller)

 

Nikola Faller
Radovi nastaju u sklopu projekta "Kreativni laboratorij" (FOTO: Nikola Faller)

 

Nikola Faller
Lupigin ovogodišnji favorit (FOTO: Nikola Faller)

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Nikola Faller