VIDEO: Kako vozi „najstariji vozač u Hrvatskoj“ - a tko drugi nego Josip Manolić

Lupiga.Com

6. listopada 2017.

VIDEO: Kako vozi „najstariji vozač u Hrvatskoj“ - a tko drugi nego Josip Manolić

„Zamolio sam komisiju da mi dade vozačku do stote godine, jer sam mislio da ću do stote godine ipak moći voziti“, ispovijeda se 97-godišnji Josip Manolić pred kamerama RTL Direkta, koji ga je predstavio kao najstarijeg vozača u Hrvatskoj. Događaj o kojem sada govori zbio se prije nešto više od tri godine, a komisija nije uslišila njegove molbe te je tada vozačku dozvolu dobio „samo“ do svoje 97. godine. Međutim, ovih dana Manolić je ponovno tražio produljenje vozačke i dobio je – do stote godine života.

„Jedina je promjena u odnosu na staru vozačku u tome što su mi sada propisali naočale za vožnju“, mirno rezimira Manolić, bivši šef Sekretarijata unutarnjih poslova u SFR Jugoslaviji, a kasnije jedan od osnivača HDZ-a i hrvatski premijer, kojeg prati glas vrlo žilavog čovjeka britkog uma.

POLITIKA I DOMOVINA: Štivo od kojeg mnogima zastaje kost u grlu

Novinar RTL-a uspio je nagovoriti Manolića da ga provoza u svom VW golfu kojeg je Manolić kupio još prije 19 godina i koji ga, kako kaže, dobro služi.

„Mislim da idemo kraju i on i ja“, govori dok sjeda za volan automobila. No, vožnja nije dugo potrajala. Naime, šefa tajnih službi muči išijas zbog kojeg teško stišće kvačilo, pa se golf još prije izlaska iz dvorišta ugasio i više ga nije uspio pokrenuti.

Nakon što je prilog sinoć emitiran javili su se poznanici jednog Istrijana koji je, kako kažu nekoliko dana stariji od Manolića i redovno vozi, tako da Manolić, izgleda, ipak nije najstariji hrvatski vozač.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/RTL