VIDEO: „Pun mi je kofer dokazivanja patriotizma time što ćeš mrzeti druge nacije“

Lupiga.Com

20. lipnja 2017.

VIDEO: „Pun mi je kofer dokazivanja patriotizma time što ćeš mrzeti druge nacije“

„Ovde imam jedan kufer. Težak je zato što mi je pun. Pun mi je dokazivanja patriotizma time što ćeš mrzeti druge nacije. Pun mi je velikosrpskih stranica na društvenim mrežama. Pun mi je što su mi epitet srpski ukrali ovi kojima su puna usta i puni statusi Kosova. To je neverovatna ljubav. Više vole Kosovo ovde, za svojim tastaturicama, od naših ljudi koji pokušavaju da žive dole“, osuo je verbalnu paljbu Zoran Kesić, voditelj i autor humoristične emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ koja se emitira na beogradskoj televiziji B92. 

Povod ovakvom istupu koji je izazvao veliku pažnju javnosti u Srbiji, događaj je od prije nekoliko dana kada je skupina maloljetnika napala romskog dječaka samo zato što je mahao srpskom zastavom.

Na početku emisije Kesić se sarkastično zahvalio roditeljima što su djecu odgojili u duhu „patriotizma“, potom bakama i djedovima, što djecu uče da će ih odnijeti Ciganka ako će biti neposlušni, te cijelom društvu što „stalno podsjeća na razlike između nas i njih“. Napadače je nazvao „mladim herojima“ koji su „obranili srpstvo“, a onda na stol mlatnuo koferom te počeo nabrajati.

„Pun mi je što su mi srpsku zastavu uzeli i svojataju je oni koji nisu dostojni ni gusarske: homofobi, mrzitelji, šovinisti, siledžije, vernici s utokama, hrabri samo kada su u čoporu, sve sam go naslednik Dušanovog carstva, sve sam go vitez do viteza“, započeo je Kesić i potom nastavio „udarati“ po anomalijama tamošnjeg društva.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube