ANTIFAŠISTIČKI PROSVJED: Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača

Ivan Kegelj

14. travnja 2012.

ANTIFAŠISTIČKI PROSVJED: Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača

Bili smo jučer na prosvjedu antifašista i napravili više desetaka loših fotografija. Nekoliko njih je relativno dobro uspjelo pa ćemo vam ih predstaviti na ovom mjestu. O prosvjedu recimo da je antifašista bilo oko dvije stotine, dok fašista nije bilo. Bilo je specijalne policije, bile su dvije babe i par klinaca sa hrvatskim zastavama. Još jednom se, dakle, potvrdilo da će borba protiv fašizma biti teška, jer kako da se boriš protiv sile kad je ne vidiš. Šalu na stranu, lijepo je što je Zagreb pokazao da ne želi fašizam na gradskim ulicama.


Antifašistička povorka u Praškoj ulici

 


Da netko konju ne bi otkinuo rep pobrinule su se jake snage MUP-a

 


Antifa aktivistica iz Splita bila je privedena zbog ove zastave. Studioznim snagama reda i mira nije promaknula svastika. Šaka koja svastiku razbija promaknula im je.   

 


Usput rečeno, ona mala iz Splita bila je naoružana jajima. Kupila ih je u Dioni na Trgu. Kad su je pustili iz pritvora rekla je: U ovoj zemlji hapse sve koji imaju jaja.

 


Ova gospođa jučer je predstavljala ozbiljnu opasnost za ustavni poredak Republike Hrvatske. Srećom, jake snage MUP-a spriječila su je u njezinim namjerama, kakve god te namjere bile.

 


Povorka antifašista nakon dvosatnog borava na Trgu bana Jelačića zaputila se pred prvu policijsku postaju, gdje je završilo dvoje, troje privedenih antifašista. Tamo su vikali: Pustite nam drugove. Potpisani reporter vikao je: Otpustite nam dugove.

 


Jake snage organa reda i mira pred prvom policijskom postajom odlučno su se suprotstavile obližnjem drvoredu. Suočen s organima pravde i pravednosti - drvored se nije usudio niti pomaknuti.

 


I pred Prvom policijskom postajom antifašisti su pokazali da imaju veliki transparent na kojem piše: Ujedinjeni protiv fašizma.

 

Na kraju prosvjeda transparent je još jednom razvijen ispred spomenika Jelačiću. Poslije smo se svi razišli po kafanama gdje smo pjevali, pili alkohol i pušili duhan.

Lupiga.Com