Baba droga vrti duže nego što smo mislili

Ivan Kegelj

11. ožujka 2003.

Baba droga vrti duže nego što smo mislili

Nešto o baba drozi! Ovisnici o kokainu ili o amfetaminima pate od problema s motorikom i koncentracijom i do godinu dana nakon što su prestali uzimati drogu, a to je duže nego što se pretpostavljalo, pokazalo je najnovije istraživanje, a ja prepisao od "najvećih". Što sam još prepisao, te dopisao, dodao, dometnuo i nametnuo pogledajte ovdje ...
Pa kaže - Zaključci studije objavljene u stručnom časopisu "Archives of General Psychiatry" temelje se na istraživanju 50 parova blizanaca. Svi su ispitanici bili muškarci, u svakom je paru jedan blizanac bivši ovisnik, a drugi nikad nije uzimao drogu. Nemam pojma kako su ih našli.
Kažu mudri i učeni ljudi iz Bostona da su ovisnici imali znatno lošije rezultate na testovima motoričkih sposobnosti. U vrijeme testiranja, dometnuli su, svi ispitanici koji su koristili drogu bili su "čisti", oliti apstinirali najmanje godinu dana.
- To dokazuje da su posljedice uzimanja droge dugoročne, vrištao je po hodnicima bostonskih javnih ustanova autori istraživanja, a onda ih je prekinula Rosemary Toomey, glavna autorica studije, tiho napomenuvši da su se prijašnje studije uglavnom bavile vremenskim razdobljem od približno šest mjeseci nakon prestanka uzimanja droge.
Rosemary je, nakon što je povjerila dijete na čuvanje jednim dragim ljudima, istaknula te ustvrdila da su dugoročne posljedice glavno otkriće novog istraživanja. Prijašnja istraživanja, pročitao sam kod "najvećih", dokumentirala su posljedice drogiranja povezane s apstinencijom, uključujući poremećaje pamćenja i koncentracije.
Pa se vi drogajte. I još, neobično je otkriće najnovijeg istraživanja prema kojem su bivši ovisnici imali mnogo bolje rezultate na testu kojim je mjerena brzina zapažanja. Tako kad vam netko kaže da brzo kuži, dobro se zamislite s kim se družite.