Burkom protiv državnog terorizma

Mladen Barbarić

1. listopada 2010.

Burkom protiv državnog terorizma

Iako se razni cenzori i kolege inkvizitori stoljećima trude zabraniti, onemogućiti i kazniti svakoga tko se odluči oglušiti na njihove zabrane, buntovnici i hajduci neumorno im zagorčavaju život. Nema tome dugo, Francuzi su odlučili kako u njihovoj kulturi nema mjesta za feredžu, burku i kojekakve islamiske manifestacije vjeroispovijesti. No, lukavi su muslimani doskočili zabranama te se i dalje grčevito bore da njihove žene, majke i sestre budu pod čizmom patrijarhata, a da njihova lica vide tek njihovi očevi, braća i muževi

Kada jednog dana Hrvatska postane uređena zemlja sa zakonima koje svaki policajac provodi, a građanin poštuje, i mi ćemo ući među 150 članica Europske Unije. Tada ćemo propisno, kako i priliči, zabraniti muslimankama da se ne pokazuju u javnosti već da uredno nose minice, visoke potpetice i haltere. No, zasigurno će tada i među nama biti na tisuće muslimanki kojima se europske vrijednosti nimalo neće dopasti te će se i dalje grčevito boriti da budu pod čizmom patrijarhata te da njihova lica vide tek njihovi muškarci u njihova četiri zida.

Svim tim ženama poklanjamo jedinstvenu, inteligentnu i šaljivu, lekciju iz gerilske borbe protiv državnog terorizma. Francuska zabrana ovom je inovacijom potpuno izigrana, a žena čije čete oči uskoro i sami vidjeti demonstrirajući svoj „pronalazak“ zaključuje – „To je za moje zdravlje“.