Dinamovi dugovi

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Dinamovi dugovi

Petorici bivših igrača Dinama je prekipjelo, pa su jučer javno zatražili sastanak s čelnicima Dinama, koji bi im trebali reći šta je s lovom koju im duguju. Izgleda da ovih pet nogometaša ne namjerava zaboraviti i oprostiti Dinamu, kao što su neki do sada napravili. Prijete se sudom, HNS-om, Fifom,
Dražen Ladić, Goran Jurić, Joško Jeličić, Saša Bjelanović i Miljenko Mumlek, petorica su kojima Dinamo duguje 1, 36 milijuna eura. Lova nije mala, a Dinamova blagajna je potpuno prazna.
Najviše je nastradao Jeličić, koji se baš i nije naigrao, a Dinamo mu dođe 600 000 eura. Ladara koji se čak i preigrao za plave, je donji za 300 000, Mumlek za 200 000, Jurić 160 000 i Bjelanović 100 000 eura.
Osim ovoga Ladari duguju i radno mjesto u klubu, što je bio uvjet za njegov ugovor. Što im je to trebalo?
Čini se da je ovo posljednja prijetnja oštećenih, te da će u slučaju maksimirskog "ne", cijela priča završiti na sudu, što bi moglo izazvati i kakav stečajčić. Možda da se uračunaju i neke male zatezne kamatice, jer pare se čekaju već dvije godine.
Dinamova uprava se pak hvali kako je zaradila 25 milijuna eura. S druge strane nova uprava se brani da su to sve obećanja one stare uprave, kao da oni s tim nemaju veze. Predsjednik Barišić tvrdi da sporni ugovori nisu najbolje napravljeni s pravnog aspekta, a vrijeme kada je to napravljeno zove komedijaškim. No istina je da nemaju para. Slabo su prodavali igrače zadnjih mjeseci, ali su se zato u zadnje dvije godine dobro oparili. Prodani su Biščan, Balaban, Šokota, Mujčin, Tomas, Šarić, itd. Pa gdje su pare?