Dnevni zadatak – Pronađite na slici koliko radnika uistinu radi

Svjetlana Zorić

5. ožujka 2007.

Dnevni zadatak – Pronađite na slici koliko radnika uistinu radi

Splitska riva, usprkos svim opće poznatim problemima (sjetite se samo notorne Branke Šeparović kako baca gradilišne ograde u more), iz dana u dan dobiva nove konture, što je vrlo čudnovata stvar s obzirom na fotografiju koju vidite. Naime, pitanje dana, vezano uz spomenutu fotografiju, je – koliko ovdje vidite radnika koji rade?

Kažu kako su pogodni vremenski uvjeti i nadasve dobra organizacija, glavni razlog što će Splićani svojom znamenitom rivom moći prošetati i prije nego li su očekivali. Elem, navodno, ne da sve ide po planu, nego je plan daleko premašen, što se ipak moglo očekivati s obzirom na zahtjeve čelnih ljudi grada da se rok (svibanj 2007.) mora ispoštovati čak i u slučaju "potresa razorne snage, požara, orkanskog nevremena s razornim učinkom te mjera državnih organa vlasti".

Cijela priča sredinom je listopada prošle godine do usijanja dovela splitske strasti, a najviše ćemo pamtiti kako poznata okolišna zaštitarka, Branka Šeparović, agilno baca metalne ograde u svijetloplavo jadransko hrvatsko more. Danas je, dakle, barem što se tiče izvođačkih radova, sve idealno, što se ne bi moglo zaključiti sudeći prema fotografiji koju smo dobili na e-mail, a nedavno snimljenoj upravo na splitskoj rivi. Uz sve poštovanje prema radnicima, ne možemo, a ne našaliti se i postaviti vam dnevni zadatak koji glasi – Pronađite na slici koliko radnika uistinu radi!