Dobro jutro Hrvatska - 20.09.2016.

Ivor Car

22. rujna 2003.

Dobro jutro Hrvatska - 20.09.2016.

Sigurno se sjećate vijesti iz budućnosti kojima vas je Lupiga počastila čak tri puta. Isti autor odvažio se napisati nešto slično, ali ovaj put ne više vezano uz Mostar i BiH, već uz Hrvatsku. Budućnost je nešto drugačija i sigurno se nekima neće svidjeti. Jeste li i vi jedan od njih, provjerite kao i uvijek klikom na

Dobro jutro svim slušateljima Radio HERZ-a ovdje u Hrvatskoj.  Danas je 20.09.2016. Nakon što su nas specijalne jedinice Ministarstva za informiranje protjerale iz Hercegovine, mi smo utočište našli ovdje u prelijepom turističkom centru Okučanima. Za razliku od Hercegovaca, Okučanjani su nas dočekali urnebesnom priredbom, na kojoj je bilo i ića, i pića, a bogami i pičića. Ali da ne dužimo dalje krenimo sa prvim jutarnjim vijestima.

Sinoć oko 22.30 u zagrebačkom kvartu Zapruđe je došlo do fizičkog obračuna između grupe pakistanskih i egipatskih studenata teologije i šumarstva, te članova lokalne nevladine organizacije «Skinheads». Kako piše u policijskom izvješću, grupa studenata naoružanih palicama, pendrecima i bokserima je napala skinheade koji su pripremali pozornicu za lutkarsku predstavu čiji bi prihod išao hendikepiranoj djeci. Ovo je već drugi incident koji su započeli egipatski studenti nakon proljetnog napada na Bad Blue Boyse koji su razdragano slavili prvenstvenu pobjedu HAŠK Dinama nad NK Vatrogasac iz Slunja.

Jučerašnji dan je bio obilježen tučnjavama koje nisu mimoišle ni hrvatski Sabor. Naime, nakon rasprave o donošenju Zakona o ukidanju Zakona o dopuni Zakona za državne subvencije za šećernu repu, došlo je do fizičkog obračuna između zastupnica Ingrid Antičević – Arlović i Jadranke Kosor – Debeljuh. Kako javlja saborski izvjestitelj, teže je stradao g. Anto Kovačević koji ih je pokušao razdvojiti i koji je zbog teških ozljeda odmah prevezen na proktološki odjel KBC-a Rebro.

Sa ovih potresnih, krenimo na malo vedrije vijesti. Danas će se na Brijunima održati trilatelarni sastanak između predsjednika Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Federacije Srbije, Crne Gore, Kosova i Vojvodine (FSCGKV). Prema riječima glasnogovornika ureda predsjednika, na sastanku će se govoriti o potpori Bosne i Hercegovine ulasku Hrvatske i FSCGKV u Europsku Uniju. Kako je izjavio predsjednik Hrvatske dr. Stipe Šuvar u interviewu uglednom hrvatskom tjedniku LUPIGA, Hrvatska će iskoristiti sva iskustva BiH koja mogu doprinijeti ulasku Hrvatske u EU. S tim se složio i predsjednik FSCGKV-a dr. Ljubinko Drulović koji je ustvrdio da Hrvatska unatoč minulom ratu sa Slovenijom, ima potporu europske i svjetske javnosti. Naime, 30-dnevni rat Hrvatske i Slovenije je počeo kada je gumenjak slovenačke ratne mornarice otvorio vatru na topovnjaču HRM-a Petar Krešimir IV. Tada je slovenački gumenjak torpediran od strane podmornice Velebit i pritom su teže ozlijeđena tri talijanska ribara koji su ilegalno ribarili u području Piranskog zaljeva.

Evo i jedna vijest indirektno vezana za Radio HERZ. Kako javlja CNN, bosanska teroristička organizacija Al-Gariba je poslala prijeteće pismo Radio 036 u Mostaru, zbog, kako su naveli «lošog programa, glupe muzke i, vala stvarno, lošog kopiranja najboljog Radija Herc».  Da se podsjetimo, Radio 036 je dobio frekvenciju Radio HERZ-a nakon što su nas protjerali iz Hercegovine.

Pređimo na estradu. Jučer je na stadionu Maksimir održan koncert najveće hrvatske glazbene zvijezde Kiće Slabinca. Koncertu je prisustvovalo 55.000 ljudi, a još 20.000 je ostalo ispred stadiona. Kićini gosti na koncertu su bili poznati slavonski heavy-metal band «Shima Yovanovatz and The Bechars», zagorski rapper Dr. Ele i pomalo zaboravljeni M.M. Smith koji je i ovaj put na koncertu pokušao počiniti promotivno samoubojstvo. Inače, ovo je najposjećeniji koncert u Hrvatskoj nakon prošlogodišnjeg koncerta na Poljudu poznate glam-rock grupe «Rokeri s Moravu».

I na kraju vijesti iz sporta.

HAŠK Dinamo je u prvom pretkolu Inter-toto kupa ispao od predstavnika Kazahstana FK Alma Ata rezultatom 2:0. Time nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji povijesni uspjeh kada je HAŠK Dinamo ušao u drugo pretkolo Inter-Toto kupa.  Trener HAŠK-a, g. Robert Prosinečki je izjavio da unatoč porazu HAŠK Dinamo ima mladu i perspektivnu ekipu čiji će se igrači i ove godine boriti za 5. mjesto u HNL-u čime bi uspjeli opet ući u Inter-toto kup. Za to vrijeme, prošlogodišnji prvak Hrvatske NK Grafičar Vodovod iz Osijeka će igrati u skupini B Lige prvaka sa Steauom, Magdeburgom i Nottingham Forrestom.
To bi bilo sve za danas od vijesti. Na našim valovima kasnije možete slušati novi album  «Best of Aky Rachimowsky». Vrući pozdrav iz prelijepih Okučana.

 


Glavni i odgovorni "krivac" za ovu Lupiginu novicu je Pele, inače član poznate nam ekipe sa bljesak.info i napominjemo za one neduhovite i lakouvrjedljive da je cijela novica izmišljena i obični je plod mašte, jednostavnim rječnikom - nije istinita.