Veliki Brat ponovo jaše

Navar Glibotić

10. listopada 2002.

Veliki Brat ponovo jaše

A sad malo o Amerima. I njihovoj prvoj violini- mister George Bushu, junioru. Ni onaj stariji nije mi izgledao pretjerano pametno, ali brate ovaj... Pa to je za sjest i aplaudirati od gluposti. A on je utjelovljenje modernog Velikog Brata, Boga i batine u suvremenom svijetu. Češće batine.

"...ako Sadam Husein ne učini ono što je rekao da će učiniti, a to je razoružati se, ova će zemlja voditi koaliciju koja će to učiniti, u ime mira". Reče on prekjučer i osta živ. A On je Georg Bush, otac dvije delikventice, bivši pacijent klinika za ovisnost i, nažalost, predsjednik SAD-a.

Taj se čovjek (ako ga se tako može nazvati) usuđuje raditi u ime svjetskog mira. Ipak je on legalno izabrani prešident najveće svjetske sile, što valjda govori i o svim Amerikancima.

Moje je mišljenje da se SAD ne mogu rješiti kompleksa kolonije. Sad stalno žele pokazati kako su svi manji od njih. Ali su zapravo potomci kolonizirane zemlje, žgadija i zatvorenici. Strašna je stvar da mi je Sadam zbog tog "moralista" postao jako draga figura, pozitivac u cijeloj toj priči. Jer mi Bušov protivnik ne može biti negativac.

Najkomičnije je da je uspija sjebat i Amerikance. Kako reče vic- "... u Bijelu kuću doveli budalu i sad se pola zemlje sprema za rat, a druga polovica traži posao". Zapravo je Bushu sav taj terorizam naletio ko naručen. Sad ga nitko ne pegla za ostale stvari koje napravi. On bi pucao i gotovo: Vas ostale ko .... "Il ste sa mnom ili protiv mene". Veliki Brat se vraća. Na velika vrata.