I Saddam se priprema

Ivor Car

27. veljače 2003.

I Saddam se priprema

Kako netko ne bi pomislio da se samo Amerikanci pripremaju za rat, donosimo vam ovu novicu, koja kaže kako i Saddam "dribla" svoju vojsku. Loše se piše svim njegovim "podanicima" koji imaju problema s kojim kilogramom viška. Usput ćemo vam reći što se u Iraku događa s kockarima, te tko je pozvao Busha na dvoboj i gdje će taj umrijeti.
Čini se kako je irački predsjednik Saddam Hussein rekao "e ne može to više tako", pa nam odlučio ponovno pokazati svoj strogi vojnički karakter i pozabaviti se vladinim dužnosnicima i vojnim časnicima. I to nije tek reda radi, već je to jedna krajnje ozbiljna namjera o čemu svjedoči dekret kojeg je osobno potpisao i koji kaže kako će se prepoloviti plaća onim dužnosnicima kojima se, nakon obvezne polugodišnje provjere fizičke spreme, utvrdi višak kilograma, koji je točno propisan, ovisno o visini pojedinca.
Da se ne bi zadržao samo na pretilima, obratio se i kockarima, te potpisao još jedan dekret koji pak kaže kako će svaki član njegove stranke Bass odguliti tri godine zatvorskog "staža" ukoliko se utvrdi da se taj "igrao" s namjerom da zaradi pokoji novčić.
Za kraj ćemo još samo naglasiti Saddamovo rodoljublje, i to njegovom tvrdnjom koja kaže da će svoj život okončati u svojoj domovini, dakle u Iraku. To je izjavio novinarima američke televizijske kuće CBS. Ukoliko ste zainteresirani za ovaj intervju možete ga pronaći na www.cbs.com . Zanimljivo je još kako je u istoj izjavi Saddam pozvao svog američkog kolegu, Georgea W. Busha na dvoboj u debati koja bi se održala uživo putem satelita. Vjerujemo kako Bush neće pristati na takvo nešto, ali tko zna!