Informacija o čelnim ljudima HEP-a

Ivan Kegelj

15. svibnja 2008.

Informacija o čelnim ljudima HEP-a

Zasigurno niste upućeni, cijenjeni naši čitatelji, da će 19. ovog mjeseca biti predstavljena nova garnitura Uprave Hrvatske elektro-privrede, poduzeća koje upravlja sa stotinama milijuna naših i vaših kuna. Mjesta u upravi HEP-a mnogi koji poznaju funkcioniranje poduzeća platili bi suhim zlatom, jer ono sa sobom nosi brojne mogućnosti i privilegije. Djelatnici i sindikalisti tvrtke stoga pozorno prate izbor novih članova, a evo i natuknica koje su sastavili o novim čelnim ljudima


Ivan Mravak: Završio je Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu. Vlasnik kuće u Primoštenu, koju je stekao u mandatu predsjednika Uprave. Zaposlio kćer u HEP-u bez natječaja (ima toga još...)

Nikola Rukavina: VŠS strojarskog smjera. Nikad nije radio u HEP-u. Kadar Darka Milinovića.

Željko Kljaković Gašpić: VSS elektroinžinjering. U HEP-u radi kao inženjer zaštite na radu. Dok je bio direktor PPHE jug zapošljava, zajedno sa bivšim članom Uprave Antom Despotom, oko 50 zaposlenika bez javnog natječaja. Blizak je sa bratom premijera Sanadera don Vinkom Sanaderom, po čijoj preporuci i zapošljava Ćubelića, njegovu ženu i Strujića. Ćubelić je direktor HEP proizvodnje, a do sad nije niti dana radio u HEP-u. Inače, riječ je o bratu biskupskog vikara Čubelića. Strujićev brat također je svećenik.

Stjepan Furdinić: Završio srednju školu u Karlovcu. Upisao fakultet Zaštite na radu. Diploma?

Darko Dvornik: Polagao prijemni ispit na FER-u i nije uspio, pa je upisao Prometni fakultet. Magistrirao i doktorirao ekonomiju u Splitu. Kadar Božidara Kalmete.


Napominjemo, riječ je o neprovjerenim informacijama, koje objavljujemo kako bi vam dočarali duh koji vlada u Hrvatskoj elektroprivredi, a koji se može sažeti u dvije riječi - sumnja i nepovjerenje. Vrijeme će pokazati jesu li autori anonimke bili u pravu, odnosno jesu li gore navedeni ljudi uistinu kadrovi navedenih političkih igrača. Vrijeme će reći sve i o njihovoj sposobnosti, u koju, poznajući način na koji se kadrovira u državnim poduzećima, iskreno sumnjamo.