Inspectah Deck iz Wu-Tang Clana u Aquariusu

Ivor Car

17. svibnja 2005.

Inspectah Deck iz Wu-Tang Clana u Aquariusu

Još jednu veliku poslasticu pripremio je zagrebački klub Aquarius, koji će u petak dovesti Inspectah Decka, nekadašnjeg člana legendarnog Wu-Tang Clana. Tako će nakon hrvatskih nastupa članova Wu klana, RZA-i i Raekwona prošlih godina, domaći hiphoperi imati priliku vidjeti još jednog od svojih velikih uzora, a možda jednom kompletiraju cijeli Wu-Tang Clan

U sklopu klupske večeri Blackout Lounge u Aquariusu će u petak 20. svibnja gostovati lice koje domaći hihoperi već godinama žele vidjeti. Riječ je, dakako, o Inspectah Decku, jednom od članova možda i najutjecajnije hip-hop skupine svih vremena, Wu-Tang Clana. Oni koji prate Decka sigurno znaju da se pravim imenom zove Jason Hunter, te da je nastupao pod brdom nadimaka, među kojima su najpoznatiji Rollie Fingers, Fifth Brother i Rebel INS, što je ime s kojim je potpisivao svoje grafite.

Glazbom se počinje baviti još za školskih dana kada je u školi na Staten Islandu, u New Yorku, upoznao vršnjake s kojima će kasnije osnovati Wu-Tang Clan. Prvi solistički album, "Uncontrolled Substance" objavljuje tek 1999. godine, a nakon poduže pauze od četiri godine izlazi mu i "The Movement", koji je bio mnogo zapaženiji od prvijenca, kako kod kritike, tako i kod publike. Zanimljivo je kako su iz Wu klana prošlih godina u sklopu Blackouta već nastupili opaki RZA i Raekwon.

Ulaznice će u pretprodaji koštati 60 kuna, a mogu se kupiti na već uobičajenim mjestima po Zagrebu. Ukoliko se odlučite kupiti kartu na ulazu u klub Aquarius, računajte da ćete izdvojiti 20 kuna više.