<i>Rupa</i> Le Trou

Božidar Alajbegović

21. studenog 2003.

<i>Rupa</i> Le Trou

Kao što znate naš zadnji GostLupež bio je Boris Beck koji nas je počastio izvrsnim tekstom "O rupama". Igrom slučaja, odnosno programskom shemom HTV-a, u rane sate utorka 25. studenoga u prilici ćemo biti pogledati upravo jednu od filmskih rupa kojih se Boris u svom tekstu dotiče. Tako će oni kojima taj film predstavlja rupu (poput mene), istu moći popuniti
The Shawshank Redemption sam gledao, Kingovu novelu po kojoj je snimljen sam čitao, isto kao i Rushdijevu Djecu Ponoći. Također mi je poznata i televizijska drama Buža, no u mojoj gledalačko-čitalačkoj iskustvenoj riznici ipak zjape dvije velike rupe kojih se Beck još dotiče u svom izvrsnom tekstu, a kojim je popunio rupu u našoj rubrici GostLupež.

Radi se o drami sa Špirom Guberinom, a u kojoj on glumi strastvenog ljubitelja sira, kao i o filmu Le Trou, odnosno Rupa, francuskog redatelja Jacquesa Beckera. Ta oba ostvarenja osobno još nisam imao prilike "konzumirati", ali igrom slučaja programska shema HTV-a upravo idućeg tjedna pruža priliku da bar jednu od te dvije rupe, popunim.

Naime, u utorak 25. studenog, na prvom programu HTV-a u 2:30 u noći biti će prikazana upravo Beckerova filmska psihološka drama, o kojoj Boris u svom tekstu zbori. Dakle, eto prilike da i tu rupu popunimo gledanjem, nadam se i vjerujem, dobrog filma, a nakon čega će nam i tekst našeg GostaLupeža biti još zanimljiviji i bliži.

Ostaje mi samo još da računam na to da u će u ponedjeljak moja glava biti manje rupičasta nego inače, pa da neću zaboraviti naštelati snimanje na svom video-rekorderu. A i vi se povedite za mojim primjerom. Osim ako taj film za vas nije rupa jer ste ga već gledali ...