Još jedne nagrade!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Još jedne nagrade!

U sunčanom Los Angelesu jučer se okupilo mnoštvo zvijezda, zaintrigiranih oko dodjele nagrada Grammya. Kako se to običava reći-prestižne glazbene nagrade Grammy dodijeljene su danas po 44 put. Tko će dobiti, a tko neće? Hoće li biti kakvih senzacija? Tko će ovaj put napraviti neke probleme? Pitala se Amerika. Na na žalost svih njih cijeli događaj je prošao sasvim mirno. Apsolutni pobijednici su svakako Alicia Keys i U2, koji evo na svakoj sličnoj dodijeli nagrada mora ponešto osvojiti.
Kako se to obično naziva: prestižna glazbena nagrada Grammy, održana je jučer. U sunčanom Los Angelesu slavili su mnogi. Nagrada se dodjeljuje u 101 kategoriji na 28 glazbenih polja. Najveću pozornost privlače kategorije za najbolji album, te ona za najbolju stvar. U ovogodišnju konkurenciju su ušli svi oni čiji smo album slušali između 1. listopada 2000. g. i 30. rujna 2001. g.

Apsolutni pobjednici su Alicia Keys koja je odnijela pet nagrada i U2 s četiri nagradice.
Krenimo s nagradama 44 Grammya.
U2 je osvojio nagradu za najbolji rock album, snimak godine (Walk On), najbolju pop izvedbu dua ili grupe s vokalom, te istu ovakvu samo za rock.
Alicia Keys je slavila u kategorijama: najbolje novo ime, pjesma godine (Fallin'), najbolji R&B album i stvar i ženska izvedba.
Mnoge će radovati i Nelly Furtado koja je dobila Grammya za najbolju žensku pop izvedbu. Albumom godine je proglašen O Brother Where Are Thou, koji je ujedno i najbolji soundtrack.
Najbolji rap album imao je Outkast, a najbolja rap izvedba je Get Ur Freak On.
Što se tiče rocka za najbolju pjesmu je izabrana Drops of Jupiter, banda Train, dok je u najbolji hard-rock vokal strpan Linkin Park. Najbolji alternativci su Coldplay, a za reggae se pobrinuo Damian Marley.