Kao zapete puške čekamo 'Simple Minds'

Svjetlana Zorić

5. travnja 2006.

Kao zapete puške čekamo 'Simple Minds'

Nakon tri godine, kada smo ih posljednji vidjeli na zagrebačkoj Šalati, u Hrvata ponovno sviraju "Simple Mindsi", i to u originalnoj postavi. Mnogi od nas ipak će se "lakše" prisjetiti njihovog nastupa od godinu dana ranije, na otoku Krku, i tadašnjeg fijaska. Upravo stoga ne čudi što će se, za promjenu, ovaj put svirka održati na zatvorenom, točnije u dvorani Dražena Petrovića, ili ako vam je tako draže - u Ciboni

Tog 4. kolovoza godine Gospodnje 2002. na otoku Krku, dobra ideja jednostavno je pala u vodu, kako zbog kiše koja je baš te noći odlučila potopiti Svijet, tako i radi loše organizacije. Prisjetimo se, festival se održavao na stadionskom prostoru, a jedne od glavnih zvijezda večeri - 'The Stranglers' nisu se niti pojavili što je svekoliko pučanstvo otkrilo tek samim dolaskom na koncert. Zato smo vidjeli poprilično očajni 'Time', ne puno bolji 'Psihomodo pop'. Truli je okus popravio Iggy Pop, a potom i 'Simple Mindsi' čiji nastup će se pamtiti ponajviše po olujnoj kiši.

Sve je ostalo nedorečeno i upravo stoga kao zapete puške iščekujemo nedjeljni koncert 'Mindsa' koji će, ovaj put pod sigurnom zaštitom krova, promovirati novi album "Black and White 050505", ali i počastiti publiku svojim starim velikim hitovima kakvi su "Love Song", "In Summertime", "Belfast Child", "Promised You A Miracle" ili "Hypnotised". Prave fanove ovog šesteročlanog britanskog benda veselit će činjenica da će nastupiti u originalnoj postavi (Jim Kerr, Charlie Burchill, Andy Gillespie, Mark Taylor, Eddy Duffy i Mel Gaynor) koja je na europskoj turneji još od kraja siječnja.

Za predgrupu su na zagrebačkom koncertu (9. travanj) odabrali austrijsku indie-pop skupinu 'Tyler'. Karte po cijeni od 250 kunića još uvijek se mogu nabaviti u svakom boljem domaćem  CD shopu, ali i većim predstavništvima Generalturista, kao i u nekim poslovnicama Panturista. Dakle, sve miriše na pravi spektakl, još samo neka bude dobar ton i hladna piva i nema greške.