KONFABULATOR: Jadranka Kosor aktivira članstvo u SDP-u!

Ivan Kegelj

11. ožujka 2012.

KONFABULATOR: Jadranka Kosor aktivira članstvo u SDP-u!

Vijest koja će iznenaditi tek neupućene poznavatelje hrvatskih političkih prilika glasi: Jadranka Kosor aktivira svoje članstvo u SDP-u. Da, dobro ste pročitali. Ova je vijest, naime, morala biti pod embargom do 1. srpnja ove godine, kada ju je još uvijek aktualna predsjednica HDZ-a planirala objelodaniti. Željela je to učiniti na svoj rođendan, u krugu prijatelja i čestitara na samom Iblerovu trgu. Valja dodati kako su tu vijest pozdravili i u Kumrovcu, čiji se mještani još sjećaju nasmiješene polaznice tadašnje Političke škole.

 


Predsjednica HDZ-a vraća se kući

Ovakvo flambojantnu ekskluzivu, naravno, nismo mogli prešutjeti, usprkos nizu reakcija iz stranke koju još uvijek formalno vodi. Posebna savjetnica premijera Zinka Bardić, iako nevoljko, potvrdila je vijest za koju smo doznali upravo zahvaljujući njezinoj aktivnosti na Twitteru. Naime, Bardić je na twitteru o predmetnoj političkoj senzaciji dala naslutiti sljedećom porukom: "JK je svaki dan u svim TV vijestima, radi za našu stvar, pripremamo proslavu rođendana." Najzad, upravo je iz PR tima s Iblerova trga i došao poticaj Jadranki da ne bude više samozatajni član, jer dolazi njezino vrijeme, a SDP se u ozbiljnim vremenima mora osloniti na pouzdane kadrove.

Sama Jadranka Kosor bila je škrta na riječima, vjerojatno umorna od nekoliko izjava koje je već dala za druge medije. Ipak, potvrdila nam je informaciju o aktiviranju članstva u stranci, u koju je ušla još u srpnju 1972. godine. Da, sa smiješkom je naglasila, u stranci sam još od day after yesterday. Usputno ili btw, njezino obraćanje novinaru na engleskom razumljivo je, jer u životopisu navodi kako aktivno govori engleski.

Šokirani i iznenađeni članovi njezine formalne stranke, u sjedištu na Trgu žrtava fašizma, nisu željeli dodatno komentirati ovu najavu. Neki od njih tek su u pola glasa i uz zahtjev da im ne navodimo imena to prisnažili riječima: "Nije ona jedina."
Glavni tajnik stranke Branko Bačić, čuvši ovu vijest, obznanio je da će se povući na Korčulu, gdje će, kako kaže, aktivirati svoje članstvo u viteškom udruženju „Kumpanija“ u Blatu i nastupiti u glavnom 'plesu od boja' što će se održati na blagdan Sv. Vincence, 28. travnja.

Na putu prema Gornjem gradu, sreli smo i Orsata Miljenića, ministra pravosuđa, koji je na naš upit tek dometnuo: „Pitanje je vrlo nezgodno, ali mislim da je sve što se zadrži u razumnoj mjeri i što ne ugrožava drugoga dopušteno“.

Mišljenje Žarka Puhovskog na žalost nismo dobili, dok je politologinja Mirjana Kasapović rekla kako je ipak riječ o stvaranju 'privida političkog djelovanja u vrijeme zbiljskog nedjelovanja', jer je Kosorica i dalje 'glavna nositeljica i zaštitni znak nesadržajne simboličke politike koja je zapljusnula Hrvatsku'.

Jozefina Dilber

Lupiga.Com