KONFABULATOR: Nakon što je pokorila Twitter, Vlada kreće u osvajanje Facebooka i ulaže 20 milijuna kuna u kupovinu lajkova

Ivor Fuka

25. srpnja 2013.

KONFABULATOR: Nakon što je pokorila Twitter, Vlada kreće u osvajanje Facebooka i ulaže 20 milijuna kuna u kupovinu lajkova

Nakon što je osvojila Twitter i po aktivnosti na toj društvenoj mreži i službeno postala treća na svijetu, hrvatska Vlada svim snagama kreće u novi projekt. Naime, kako doznajemo u press službi, novi je izazov na isti način pokoriti i Facebook. Iz tog razloga je iz državnog budžeta već osigurano 20 milijuna kuna koji će se uložiti u lajkove Facebook profila Vlade RH. Na ovaj način, objašnjavaju u Vladi, broj lajkova bi se trebao utrostručiti u vrlo kratkom periodu, a osim toga projekt će izravno utjecati na smanjenje nezaposlenosti u zemlji, jer će uposliti 50 community managera. Jedan lajk plaćat će se 100 kuna, ali uz rigorozne ugovorne obaveze

Veliki zamah hrvatskoj vladi dalo je istraživanje Twiplomacy agencije Burson-Marsteller, koja je otkrila kako je među 505 analiziranih Twitter profila vlada, šefova država, ministara vanjskih poslova i utjecajnih lidera u svijetu, profil hrvatske Vlade među najaktivnijim svjetskim profilima. Iako je ova prestižna titula zasjenjena činjenicom da hrvatska Vlada po aktivnosti na Twitteru još uvijek mora dostići Dominikansku Republiku i Venezuelu, u Vladi su zadovoljni ovim postignućem i već planiraju sljedeće korake u borbi s globalnom recesijom.


Da je ovo razuman korak i da je Vlada uistinu deficitarna s lajkovima potvrđuje i činjenica da je priopćenje o Twitter uspjehu lajkano tek 30 puta (SCREENSHOT: Vlada.hr)

Naime, iz državnog je budžeta osigurano 20 milijuna kuna za promociju vladinog Facebook profila, a većina tog iznosa bit će uložena u kupovinu lajkova. Prema prvim informacijama lajkove će moći kupiti samo hrvatski državljani s prebivalištem na području Republike Hrvatske, i to za naknadu od 100 kuna po lajku, uz ugovornu obavezu na lajkanje svih Vladinih postova u narednih godinu dana. S obzirom da Facebook stranica Vlade trenutno ima tek 116.000 lajkova, na ovaj bi se način broj lajkova trebao utrostručiti, i to u vrlo kratkom roku.

KONFABULATOR: Slavko Linić i Radimir Čačić pijani privedeni u prvu policijsku postaju

KONFABULATOR: Ministar Mrsić smanjuje mirovine, a umirovljenicima zauzvrat daje loto i bingo listiće

KONFABULATOR: Vlada predlaže zakon kojim će zabraniti vožnju više osoba u jednom automobilu

KONFABULATOR: Vlada dobila poruku podrške, Milanović organizira izvanrednu konferenciju za novinare

„Ako smo iza sebe na Twitteru ostavili Baracka Obamu, Državno tajništvo SAD-a, Bijelu kuću, Europsku komisiju ili Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije, zašto to ne bismo učinili i na Facebooku? Kad možemo 'tvitnuti' 33 puta dnevno, zašto ne bismo svakodnevno mogli stavljati i barem 50 postova na našem Facebook profilu“, pitaju se u Vladi pojašnjavajući ovu revolucionarnu ideju, koje se nisu dosjetile niti daleko uređenije države, zbog čega će ideju i zaštiti patentom. Ovim projektom, kako se neslužbeno doznaje iz Banskih dvora, otvorit će se i 50 novih radnih mjesta. Toliko, naime, planiraju uposliti mladih community managera. Na pitanje hoće li ih zaposliti po „Mršićevom modelu“ za 1.600 kuna, u press službi nisu znali odgovoriti te su samo objasnili kako po tom pitanju još uvijek nisu donijeli konačnu odluku.


Mi smo svoju podršku ovom projektu dali tako što smo sasvim besplatno lajkali Vladinu Facebook stranicu (SCREENSHOT: Facebook)

Također se razmišlja i o značajnim uštedama pri ostvarenju ciljeva ovog projekta, a one bi se mogle realizirati na način da se svim članovima Vlade naloži da svoju obitelj, rodbinu i prijatelje nagovore da besplatno lajkaju Vladin profil. Zeleno svjetlo ovaj bi projekt trebao dobiti na sljedećoj sjednici Vlade, a HNS-ovi ministri navodno će podržati projekt pod uvjetom da se nekog od HNS-ovaca postavi na mjesto direktora projekta.

Lupiga.Com