Krenuo u osvajanje pisanjem 3.000 namjenskih pjesama

Grrrr...

7. veljače 2006.

Krenuo u osvajanje pisanjem 3.000 namjenskih pjesama

Bliži se Valentinovo i s njim intenzivno osmišljanje originalnog dara. No, da bi mogli razmišljati o tome, morate imati 'nekoga', a način kako ćete doći do partnera ovisi o vama. Donosimo zoran primjer blogera koji si je za cilj postavio napisati 3.000 pjesama posvećenih izabranici svoga srca, a sve to kako bi se zaljubila u njega, inače bi mogao završiti kao njegov kolega koji je najavio da će pisati blog do Valentinova pa će se ubiti

Svi smo mi bili zaljubljeni i znamo kako je to divno i krasno, ali nažalost, isto tako znamo kako izgleda neuzvraćena ljubav. Taj problem namučio je jednog "patnika" koji je zaljubljen u svoju prijateljicu Mirnu i želi je osvojiti, a za svoj je put odabrao vrlo zanimljiv, reklo bi se, romantičan način osvajanja – citiram: ''Napisati 3.000 pjesama za moju prijateljicu Mirnu, tako da se zaljubi u mene". Njegovu ljubavno-srcedrapateljsko-limunadnu poeziju možete čitati na http://pjesmeomirni.blog.hr koji je, gle čuda, otvoren samo u tu svrhu.

Pjesme su, dakle, oružje s kojim će se naš mladi Romeo boriti za ljubav svoje jedine. No, napisati 3.000 pjesama svakako nije jednostavna rabota, a kako je Romeo trenutno sklepao tek njih 64, čeka ga još poprilično posla. S druge strane vrlo je obećavajući njegov ritam pisanja, jer uspjeva osmisliti i do desetak pjesmuljaka dnevno, pa bi valjalo uzeti kalkulator u ruke i izračunati kad će ispuniti zadanu kvotu.

Inspiracija je ključni faktor cijelog projekta, a čini se da je Mirna zasad neiscrpan izvor, zbog čega um mladog pjesnika pršti od blještavih ideja, što se posebno može primijetiti na nazivima pjesama, na što vas upućujemo da obratite pozornost. Jedno je sigurno, cjelokupna blogerska javnost prati razvoj događaja i iščekuje trenutak kad će autor napisati prve stihove u kojima sretno objavljuje početak veze sa, zasad, nezainteresiranom djevojkom.

Kada će to točno biti ne možemo predvidjeti, ali vjerojatno neće biti tako skoro jer se ni Mirna, vjerojatno, neće dati za tako male pare, tj. za tako malo napisanih pjesama. U svakom slučaju poželimo mu sreću i neka se vrlo brzo nađe u izabranicinom zagrljaju.

Nepoznatog pjesnika primjer mogao bi i vas potjerati da moždane vijuge upregnete i smislite originalni način da osvojite izabranicu vaših snova i ne provedete sad već mitsko Valentinovo, usamljeni kao što će ga, čini se, provesti dečko s bloga http://valentinovo.blog.hr koji je najavio da će blog pisati do Valentinova nakon čega će se ubiti.

Za kraj ćemo vam predstaviti nekoliko iznimnih pjesničkih ostvarenja mladog pjesnika s bloga http://pjesmeomirni.blog.hr.


Očaj

Mirna,
ne znam kako preživjet ću još jedan dan
bez da te zagrlim
bez da se u tvojim očima okupam


Hefest

Mirna,
preko lica pao ti je pramen
Kad će tvoje srce
prestat biti kamen?


Promenada

Mirna,
slatka kao pekmez na marmeladi
Sjećam se kad smo se sreli
Bilo je to na promenadi


Nabijao sam licem u zid dok nije prokrvarilo

Mirna,
pogledaj crveni grafit ispred svoje kuće
Napisan je krvlju iz mog nosa
"Meni srce za te tuče"


Ja sam Ahil i pogodila si moju petu

Mirna,
kad te rano svlada umor
sjeti se da na peti
barem nemaš tumor


Množina

Mirna,
Mirna, Mirna, Mirna
U umu mojem
ti misao si zbirna