Most

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Most

Uskoro će biti završen veliki projekt hrvatske države, njenog graditeljstva i političkih struktura koje su na njemu skupljale bodove kako bi dobili glasove osiromašenog stanovništva najjužnije nam Hrvatske, s kojima će onda vladati onako kako hoće. Riječ je dakako o gradnji mosta preko Rijeke dubrovačke, za koji je kasno sinoć odlučeno da će dobiti ime po dr. Franji Tuđmanu.
Most duljine 481 metar će prema svim najavama biti pušten u promet 11. svibnja, upravo na dan Županije dubrovačko-neretvanske. Gradnja vrijedna oko 250 milijuna kuna, je započela ne tako davne 1998. g., a rok za izgradnju bio je tri godine. Znači i ne kasni se puno. Most će skratiti put do našeg elitnog ljetovališta za cijelih 12 kilometara. Time će se pozitivno utjecati na tamošnje gospodarstvo, a da ne govorimo o turizmu, koji je glavni izvor prihoda gradu u zadnje vrijeme sve poznatijem po korištenju opojnih droga i najskupljoj sindikalnoj košarici u cijeloj Hrvatskoj.
Nedavno je dubrovački HDZ iz kojeg dolazi i gradonačelnica grada, kao i njen zamjenik, predložio da se most imenuje "Mostom dr. Franje Tuđmana". No bilo je tu i nekih drugih varijanti, naravno od nekih drugih strana. HSS je recimo predlagao ime "Most hrvatskih branitelja". O svemu je trebalo biti odlučeno na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća. I odlučeno je. Većina glasova je rekla da, most preko Rijeke dubrovačke zvati će se dr. Franjo Tuđman. Gradski SDP odmah se usprotivo takvoj odluci, jer most je još prije početka gradnje nazvan "Most Dubrovnik", pa oni ne nalaze pravni temelj te odluke. Ipak tada je prvi hrvatski predsjednik bio živ.
Ovo je drugi most koji će nositi predsjednikovo ime!