Mušica tusta novi je Lupež, dapače kolumnist

Ivor Car

17. ožujka 2004.

Mušica tusta novi je Lupež, dapače kolumnist

Novih kolumnista na Lupigi je sve više, a danas vam imam čast predstaviti novog Lupeža, odnosno novu Lupežicu (ali svi smo mi ionako bez spola i roda), koju osobno zovem Odvjetnica (nemojte joj to reći, jer ona to ne zna), ali njeno pravo ime je Mušica tusta i dobrodošlo je osvježenje među naše kolumniste. Više o Mušici tustoj možete saznati klikom na

Zbilja iz tjedna u tjedan imamo sve više kolumnista, iako neki stari nestaju, odlaze u neaktivnu bagru (primjerice pogledajte samo slučaj velikog Riječnog raka), svejedno novih ima ponešto više. Jedna od njih je i Mušica tusta, koju kao što rekoh zovem Odvjetnica, a zašto je tako zovem saznat ćete već u njenom prvom uratku za Lupigu.

Mušica tusta, sitna je, ali ne i sitničava, lajava, ali ne grize, teško probavljiva, ali ne i neukusna. Draga je, ali ne i skupa, a istovremeno je štedljiva, ali ne i škrta. Jako je svadljiva Mušica, ali nikada bezobrazna. Možda zato što je po svojoj prirodi tip čovjeka kojeg nazivamo ziheraš (ne, nije panker i ne nosi ziherice, nego uvijek ide na sigurno).

Također ćete već u tom njenom prvom uratku primijetiti kako joj je koordinacija u prostoru malo lošija, pa se začas izgubi. Uz to je još i nespretna, pa se lako prevrne. Inače je u službi jedne slijepe gospođe koja se voli igrati s vagom i mlatiti mačem.

Ma sve u svemu Mušica tusta je vrlo dopadljiva osoba i zbilja nema smisla da davim s još kojekakvim podacima, pa ću vas stoga prepustiti njenoj prvoj kolumni – "Avanture na Općinskom sudu" – koju možete pročitati na slijedećih sedam znakova: XOXOXOX