GBoban - lažni programer i novi kolumnista

Ivor Car

24. veljače 2004.

GBoban - lažni programer i novi kolumnista

Na Lupigi imamo kolumnista više nego ikada. Aktivno, nema što. S ovim današnjim novitetom, gBobanom, brojimo ih jedanaest. Iako ima onih koji se protive tako velikom broju kolumnista, osobno se držim mota – što više to bolje, jer razni su ljudi, razne su čudi, različiti ukusi. Stoga mi je vrlo drago da vam mogu reći par riječi o gBobanu – našem novom kolumnisti

Prvo treba odgovoriti na jedno jednostavno pitanje. Tko je taj gBoban? Odgovor je jednostavan, baš kao i pitanje. To vam je jedan stariji dečko (on i Tata Branko generacija, hehehe) koji ima vrlo dobru fotografiju, nešto kao Terminator, samo mnogo, mnogo bolje.

Njegove sklonosti "terminatorstvu" izbile su na vidjelo već u ranoj fazi njegovog života kada je pao stariju grupu u vrtiću. Tko se tada nije sto posto, garant, ziher, uvjerio da je riječ o opakom liku, za to je imao priliku već nekoliko godina kasnije kada je mali gBoban kao polaznik trećeg razreda jedne zagrebačke osnovne škole izbačen iz pionira jer je debelom Ivici razbio nos baš na Dan republike. Srećom uz potezanje mnogobrojnih veza gBoban se u pionire vraća već u slijedećem razredu.

Iskušao se naš gBoban i u studiranju. To je također jedan od bitnijih epizoda iz njegovog života. Krenulo je sa fizikom, pa nastavilo s matematikom, da bi završilo izvanrednim studiranjem tzv. FOI-a. Ljudima često u oči bezobrazno laže kako zna programirati, a vrlo je jasno da to u njegovoj firmi ne čini samo on. Ako vam treba neki dokaz za prethodnu tvrdnju, reći ću samo ovo – pogledajte našu web stranicu. Mislim da vam je to dovoljno.

Ovo je njegovo prvo objavljivanje nečega što se piše negdje gdje se objavljuje nešto što je napisano, isključimo li redovno objavljivanje kojekakvih proizvoda u Plavom oglasniku. Dakle, evo ga, gBoban je na Lupigi i siguran sam da ćete primijetiti razliku u odnosu na većinu od posljednjih desetak uradaka naših kolumnista. Rekao bih vam koja je, ali neću, što bi rekao moj prijatelj Zvone-ivo formal-ivo f-iksx-x-iks-ex iksx, bit ću suptilan. Link na prvu kolumnu gBobana "Valentinovo i ruže" nalazi se na slijedećih sedam znakova XOXOXOX.