Vidi zmaja do jaja

Ivan Kegelj

8. prosinca 2003.

Vidi zmaja do jaja

Vuco za to kaže - bolest u glavu. Mislim da nema bolje definicije. Uglavnom, radi se o tetoviranju, a slika uvijek govori više od tisuću riječi. Čovjek odlučio tetovirat "pitona". Čudan neki mentalni sklop valjda moraš imati da bi došao na ovakvu ideju. Idemo svi zajedno, pokazat ću vam zmaja do jaja, uz napomenu da sadržaj nije prigodan za mlađe od 18. Ovi stariji, juriš na

Kao i svi drugi, valjda, razmišljao sam o tetoviranju. Htio sam staviti na kožu onu ribu; dvije parabole spojene na jednom, ukrštene na drugom kraju. To je simbol vjere iz vremena prije Krista, pa mi se učinilo ok. 

Zahvaljujući principu da svoju staru nikad ne uznemirujem bez veze, riba je otpala. Naime, jednom sam je pitao što misli o tetovaži, kao - znaš, ja ću istetovirat' nešto na podlakticu. Odgovorila mi je jasno i koncizno - Istetoviraj ako si konj

Priznajem, mrzim kad stara misli da sam konj. Evo, sad mi je drago da je to tako, da nisam tetovirao tu ribu.

Ovome je, očigledno, na pamet došla luđa ideja, koju je k tomu i realizirao. Pretpostavljam da svoju staru nije pitao za mišljenje, a ako je i pitao, a ona bila protiv (to je default), valjda neće zagledati inkriminirani (čitaj tetovirani) dio tijela. Osim ako nije neki Edip u pitanju. Ali to su teorijske, valjda, šanse.

Elem, nadam se da nećete pomisliti da smo prešli u pornografsku industriju, a nikoga slika ne bi trebala ni uvrijediti. Meni nije bed, i sam imam jednog takvog (neistetoviranog, nepirsanog, većeg). Možda je fora već ofucana, ali vrijedi pokazati ono s početka teksta - bolest u glavu (i ekser u drugu glavu). Za dozvolu objave nismo pitali, pretpostavljamo da bi nam lik rekao - ma boli me zmaj.