Novo lice s naslovnice

Ivor Car

14. studenog 2002.

Novo lice s naslovnice

Koliko dugo niste vidjeli ovo lice? I da li ga uopće prepoznajete? Ukoliko je odgovor na drugo pitanje NE, reći ću vam kako je riječ o samozvanom "Kralju popa", nekada slavnom, a zadnjih godina slabospominjanom Michaelu Jacksonu i njegovom izmas(a)k(r)iranom licu, snimljenom na suđenju u kojem je glavni akter, glavom i bradom upravo on. Detaljniju fotografiju pogledajte u
Protekne dugo vremena a da ne vidimo ovu poznatu njušku, a što je zanimljivo, svaki put njuška je ista, ali i drugačija. I što je još zanimljivije svaki put izgled te njuške izaziva kod većine određenu dozu sablazni. Dakako riječ je o polupropaloj superzvijezdi, Michaelu Operaciji Jacksonu. Fotografija je snimljena jučer, prilikom Michaelovog svjedočenja na kalifornijskom sudu u Santa Mariji. Kako priliči svakoj velikoj zvijezdi, tako je i samozvani "Kralj popa" došao uz policijsku pratnju, praćen vrištajućom gomilom obožavatelja. Na sudu se Jacko jučer obreo kao svjedok u tužbi za kršenje ugovora za dva otkazana milenijska koncerta, vrijedna 21 milijun dolara. Jacksona je za kršenje ugovora optužio njemački promotor Marcel Avram, s kojim se tuženi dogovorio za koncerte u Honoluluu i Sidneyu. Tuženi je otkazao koncerte, a tužitelj je ostao bez nekih desetak milijuna dolara. Toliko o sudu koji uostalom i nije tema ove novice.
Sretnici koji su imali zadovoljstvo i čast prisustvovati Michaelovom svjedočenju, od svega izdvajaju tek scenu u kojoj je "Moonwalker", noseći svoju kiruršku masku, mekanim glasom dao prisegu sudu kako će govoriti istinu i samo istinu.
Kako bih opravdao onaj upotrebljeni epitet "polupropali", reći ću vam kako ga je ispred sudnice dočekalo tek nekih stotinu obožavatelja, što je nevjerojatno smiješna brojka za one "istinske" zvijezde, primjerice za Britney Spears ili za Pink. Vrijedilo bi još samo spomenuti kako su obožavatelji nosili majice i postere s natpisom "Free Michael".
Kako na naslovnici nismo u mogućnosti ponuditi kvalitetnu fotografiju, tako vam ovdje, u opširnije, dajemo bolnu priliku da vidite sve sitnice na slavnom licu.