NAPAD: Možete li i vi primijeniti ovu "romantičnu terapiju"?

Ivor Car

7. prosinca 2004.

NAPAD: Možete li i vi primijeniti ovu "romantičnu terapiju"?

"Elle čak i jede" - rečenica je to iz jedne Jelenine kolumne koja mi se posebno urezala u pamćenje, a odnosi se na "Elle", časopis prvenstveno namijenjen ženama. No, ovdje se neću pozabaviti s "Elle", već sa jednom sličnom nakupinom papira na kojoj piše "Vita". Evo dakle njihove "romantične terapije" upućene svim onim parovima čiji je seksualni život u krizi ili je jednostavno dosadan. Uistinu nevjerojatno


Tekst iz Vita-e:

7 dana ljubavne terapije

Riječ je o romantičnoj terapiji kojoj ćete podvrgnuti svog partnera a da to ni ne zna. Uz dobar plan, vaš će se učmali spolni život za tjedan stubokom promijeniti.

Ponedjeljak
Nema ništa bolje nego započeti plan s dozom romantičnosti. Iznenadite ga večerom uz svijeće, i tihom, romantičnom glazbom... Ostalo će doći samo od sebe.

Utorak
Poklonite mu neku knjigu tipa Kamasutre da je zajedno čitate. Iskoristite svoj smisao za humor da biste mu skrenuli pažnju na nove mogućnosti koje se nude na svakoj stranici.

Srijeda
Dođite nenajavljeni pred njega na posao i recite: "Ovo je otmica!". Odvedite ga u hotel, ne otkrivajući mu kamo idete. Ranije se pobrinite za rezervaciju i seksi donje rublje. Vrijeme je da primijenite ono što ste jučer čitali!

Četvrtak
Već možete polako kretati u akciju. No ako vam se čini da previše žurite i da partneru treba više vremena između dva iznenađenja, pričekajte 15 dana da se oporavi. S druge strane, ako je oduševljen, već danas provedite neku od seksi ideja koje vam predlažemo.

Petak
Slobodan dan, da partner pusti mašti na volju. Zamolite ga da razmisli kako bi vas mogao iznenaditi za vikend.

Subota i nedjelja
Ako to učini, neće vas razočarati (napokon, razmišljao je o tome cijeli petak). Ako mu baš ništa ne pada na pamet, odvedite ga na večeru u neki erotski klub ili isprobajte kod kuće senzualnu masažu.
Osim što je zabavno, probudit će mu maštu za ostatak vikenda.


E sad ne mogu, a ne biti staro čangrizalo, naravno, bez ikakve potrebe! Pitam ja vas, bez obzira imate li "učmali spolni život" ili ne, je li ovo normalno? "Iznenadite ga večerom uz svijeće ...", dobro, imamo za jesti tako da taj dio možemo ispoštovati osim ako kojim slučajem nemamo dvoje, troje, petero djece, što obično imaju ljudi čiji je spolni život "učmao".

"Poklonite mu neku knjigu tipa Kamasutre ...", i to je izvedivo, ukoliko spomenuti naslov izdaju Jutarnji ili Večernjak, te ukoliko sve para što imate, niste potrošili na onu večeru dan ranije ili na kupovinu "jeftinih" školskih knjiga za treći i peti razred osnovne.

"Odvedite ga u hotel ...", nemam nikakvog komentara, osim pitanja, znaju li oni koliko košta hotel kod nas i kolika su u Hrvatskoj platežna sredstva, a ako i ne košta previše, znaju li koliko je primjenjiv za "romantičnu terapiju"?

" odvedite ga na večeru u neki erotski klub ...", opet nemam komentara, tek pitanje, pa gdje oni žive i znaju li na kojem su kod nas nivou erotski klubovi, ako uopće takvo nešto postoji, a da nije ono gdje je nedavno od, nema čega nije, umrla ukrajinska prostitutka? Pa čak i da ih ima, znaju li oni kako bi reagirao prosječni hrvatski mužek na prijedlog bolje polovice da odu u erotski klub na večeru?

Pitam ja vas, na koliko posto hrvatskih građana je primjenjiva ova "romantična terapija"? Na 1%? Na 5%? I imaju li u uredništvu Vita-e ikakvu koncepciju lista? Ili smatraju da je dovoljno da njihovi "stručnjaci" prevedu tekst iz neke zapadnoeuropske novine ili stručne literature istog geografskog porijekla? Misle li stvarno da ovaj tekst nisu trebali prilagoditi hrvatskom "tržištu"? Ako misle, onda imam jedan prijedlog za njih …