Ane će danas o seksu. Neće se falit, njet.

Božidar Alajbegović

22. rujna 2004.

Ane će danas o seksu. Neće se falit, njet.

Nakon nekoliko poprilično mi dragih, red bi bio da vam predstavim i meni NAJdraži blog u Rvata. Dotično blogojavljanje zove se "Piskarije", a uređuje ga dražesna mlada dalmošica koja se odaziva na povik - Ane. Njezin ću vam blogić predstaviti tekstom koji iznimno duhovito obrazlaže razlike u gledanju na SEKS diljem kugle zemaljske

"Oke, malo su mi bili ubedirani postovi u zadnje vrime. Dosadila san sama sebi jaukanjima, a mogu mislit kako san tek vama!

( Vesela Ane se vrnila natrag (jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!).
Ovo morate ponajprije zafalit mom slatkišu koji me sluša i sluša i sluša i sluša... (tema: moji kvazi-problemi, of kors) čak i kad me ništa ne razumi.)

E, a Ane će danas o seksu. Neće se falit, njet. Njojzi van je, naime, u ruke dospija jedan zanimljiv magistarski rad, a kako je kurijožasta, kakva je, nije mogla ne provirit ča onden žemska zbori.

E, a žema piše o kulturalnin razlikama u doživljaju seksualnosti, jel'te.

Pa tako...

Islamski svit

misto radnje: Pakthtun (sjeverozapadna provincija Pakistana)
moto: Ženama je misto u kući i grobu.

Ženskicu koja prekrši purdah (običaj da žena nikad ne smi bit viđena brez muškoga koji joj nije u rodu) njen mužić smi ubit ili javno kamenovat. On, narafski, smi imat istovrimeno 4 žene, a uza sve to dopuštena je i tzv. MUT'A – privremeni brak iz zadovoljstva.
Ako udana žena ne pruža dovoljno usluga koje spadaju pod bračne obveze, jel'te, on je ima pravo brutalno istuć, a ako to ne učini i još je, ne daj Bože, nježan - ispane papak i njega se ne smatra pravin muškarcen, već slabićen koji nema penis. Pa sad ti nemoj mlatnit, ha!

Ovega nimate na kućnon kinu vengo u Kini

1980. je u Kini izaša priručnik (vlast ga autorizirala) koji objašnjava "seksualna znanja". Doduše, ima slija i poza, ali se o samon činu govori poskrivećki jerbo su glavni aktanti biljke i jednostanični organizmi.
Preporuka čestotnosti: jednon u dva tjedna (a ko će ga smirit u međuvrimena, ha?) i to "prije spavanja, ali ne poslije devet sati jer tijelo mora imati dovoljno vremena za oporavak za sljedeći radni dan", a ovo sve triba poslušat jerbo je "služenje narodu najčasniji, najbolji i najprestižniji cilj svakog mladog Kineza."

INDIAna love

Tamo se, jel'te, romantično udruženje još uvik ugovara i nije baš pametno da vas vide kako tulumarite jerbo van propadne dobar glas udavače (samo 5% studenata u Indiji sklapa brakove, a da in to starci nisu dogovorili).

Kad vas udaju, s vama u paketu ide i miraz, narafski. Međutin, nisu svi očevi tako darežljivi (moj će se, nadan se, pokazat upravo suprotnin) pa se često događa da mladoženja ili njegova mater navedu mladu da se ukoka, a ako ona neće, onda oni to srede (neke ženske nevladine organizacije ističu da je "ubojstvo zbog miraza" vrlo rasprostranjeno i uobičajno).

Inis Beag

To van je mali izolirani otok u Irskoj (ime otoka je izmišljeno da bi se sačuvala anonimnost te zajednice). Nema ih puno, svega 350 i uglavnon su siromašni.
Za njih kažu da su "seksualno najnaivnija zajednica na svijetu".
Kod njih van se o seksu nikad ne priča, o tome ništa ne znaju i ne uče. Boje se menstruacije i menopauze (za ovu misle da izaziva ludilo), a muški misle da in spolni odnosi urušavaju zdravlje i snagu. Čak je i ljubljenje neprihvatljiv oblik ponašanja!

Mangiani

misto radnje: Cookov otok (Pacifik)

Kod njih van je sve dozvoljeno! Mlađarija se potiče na seksualno ponašanje još u ranin godinama, a starci se prave da to ništa ne vide (jerbo je sve dozvoljeno dok je u sferi privatnoga). Štoviše, čudom se čude nama civiliziranima ča dozvoljavamo seks samo između osoba koje se voliju.
Čin krenu s akcijon (oko 13-te), stariji ih podučavaju (u praksi, of kors!) kako se te stvari činidu. Vjeruju da djevojke mogu zatrudnit jedino ako se duže vrime seksaju s istin tipon i da redoviti seksualni odnosi sprečavaju bolesti i ludilo. Jedino ča kod njih nima homoseksualaca.

Malezijsci s Istočne obale

Odvajaju muškiće i ženskice kad in je 3-4 godine. Muški idu u tzv. "muške kolibe" gdje ih se potiče da činidu sami sebi užitak, jel'te.
Kad uđu u adolescentsko doba uključuju se u dva tipa homoseksualnih odnosa:
1) s vršnjacima (+ rođaci i rodice); dopuštena je uzajamna masturbacija i analni seks, ali ne i oralno-genitalni i/li genitalni odnosi;
2) mladići se seksu uče i od starije gospode (jedino ćaća ne smi)

Marin Animi

misto radnje: Nova Gvineja

Oko četvrte godine, djevojčice i dječaci se i ovod rastavljaju u muške ili ženske klanove i žive u "muškin" odnosno "ženskin" kolibama. Homo odnosi su općeprihvaćeni. Međutim, oni i nakon sklapanja braka nastavjaju živit u tin kolibama, a izvanbračni seks je prihvatljiv. Muški, doduše, mogu izabrat koju god oće za svoje izletiće, a ženska mora prvo pitat muža može li ona s tin i tin činit one igrice, jel'te. Ako se ona ipak zaigra bez njegova odobrenja, dolazi do škandala.

E, i prije negoli se ženskica uda, odvedu je u kolibu na kraju sela i tamo se poseksa sa svin muškin članovima mladoženjine obitelji. (Isti obred se ponavlja i nakon rođenja diteta ili u nekin sličnin specijalnin prilikama.)

Većina muških je biseksualna dok su žene straight.

Sve san ovo ukrela iz magistraskoga rada Maje Mamule: Socio-demografske odrednice spolnog ponašanja studenata zagrebačkog Sveučilišta, Zagreb, 2000."

Znan da je zeru predugo, al' meni je bilo zanimljivo. I ne zamjerite moj veseljački ton; tako mi je bilo zanimljivije piskarat! :-)"

Onda, oćete li ili nećete  Piskarije (http://ane.blog.hr) u "Favorites"?