Napisano gotovo 1.000 pjesama za ljubav jedne Mirne

Grrrr...

13. veljače 2007.

Napisano gotovo 1.000 pjesama za ljubav jedne Mirne

Mladi pjesnik Eugen Vidrić obavijestio je svekoliku hrvatsku javnost službenim priopćenjem da se bliži prvih 1.000 napisanih pjesama od njih 3.000, koliko ih namjerava napisati za svoju prijateljicu Mirnu koju tako očajnički pokušava osvojiti. Valentinovo nam se bliži i skoro je na vratima, a je li se pjesnik uspio barem malo približiti voljenoj Mirni?

Eugen Vidrić, 20-godišnji bloger napisao je na svom blogu pjesmeomirni.blog.hr oko 1.000 pjesama od predviđenih 3.000, a sve u nadi da će se njegova prijateljica Mirna zaljubiti u njega.

Eugen piše "Pjesme o Mirni" već godinu dana te je stekao mnogobrojnu publiku koja ga brojnim komentarima podržava u njegovom romantičnom pothvatu. Na blog je stavio i peticiju gdje čitatelji potpisom apeliraju na Mirnu da se zaljubi, a potpisalo ju je više od 800 ljudi.

Pjesme o Mirni su pisane u kratkoj formi, svaka od njih započinje zazivanjem njezinog imena, a slijede ga tri stiha u koje autor uspijeva ugraditi puno srca i humora. Glavno obilježje pjesama je da su osjećajne i twee. Izraz twee dolazi iz engleskog jezika (kada djeca ne mogu izgovoriti sweet kažu tweet), a označava nešto što je super slatko, neodoljivo, naivno.

Neke od gotovo 1.000 već napisanih pjesama, Eugenova publika je imala prilike čuti i na nekoliko javnih čitanja (blogerska večer u Močvari, čitanje u knjižnici Bogdan Ogrizović,  književni dani u Puli,), a održana je i Večer o Mirni u sklopu književnih večeri u SC-u.

Ono što je Danteu bila Beatrice, a Petrarci Laura, Eugenu Vidriću to je Mirna o kojoj smo uspjeli saznati samo da ima 22 godine i da bi bilo skromno nazvati ju lijepom. O tome kako reagira na njegovu  romantičnu borbu za njezino srce pjesmama, nismo uspjeli doznati.

Evo i nekih pjesama ...


Najtužniji dio igre mi je bio kada sam ja morao loviti

Mirna,
sjećaš li se kako smo se ljetos igrali skrivača?
nisam bio tužan kad si se spasila
nego kad si bila ispod pokrivača


Zbog tvog osmijeha ja bih se serijski samoubio

Mirna,
da mi kažeš: "Baci se s mosta"
ako bi se u to vrijeme nasmiješila
bacao bih se dok ti ne bi bilo dosta

Pokušaj opisivanja tog neopisivog osjećaja

Mirna,
šećem s tobom i znam da si ona prava:
u crijevima mi plesnjak
za tisuću malih mrava

De Broglie je bio u krivu: nismo jednako teški

Mirna,
klimam glavom, ali mi je prazno u grudima
radije se prisjećam razgovora s tobom
umjesto da pričam s drugim ljudima