NE U NAŠEM GRADU - ŠIBENIK: Šibenski antifašisti čistili ustašluke sa zidova svoga grada!

Ivan Kegelj

25. listopada 2014.

NE U NAŠEM GRADU - ŠIBENIK: Šibenski antifašisti čistili ustašluke sa zidova svoga grada!

Akcija pod nazivom NE U MOM GRADU / NE U MOM KVARTU - započeta u Splitu i Zagrebu - nastavlja se u Šibeniku. Podsjetimo, radi se o akciji uklanjanja profašističkih, pronacističkih i proustaških grafita sa zidova naših gradova. Naš portal medijski podržava ovu akciju i poziva sve ljude dobre volje: NE BUDI SMRAD, OČISTI SVOJ GRAD. Šibenski antifašisti akciji su se odazvali i šalju nam fotografije uklanjanja proustaških grafita u gradu slavne antifašističke prošlosti. Pozivamo vam da na ovom mjestu pogledate fotografije šibenskih antifašista u akciji i da se priključite našoj i vašoj akciji.


(FOTO: Šibenik Antifa)

Zavedena šibenska mladost već duže vrijeme ima običaj pljuvati po slavnoj antifašističkoj tradiciji svog grada, ispisujući po zidovima i drugim "prikladnim" mjestima simbole ustaštva, najvećeg zla koje je na Hrvatsku bacilo neizbrisivu ljagu. Ne treba im zamjeriti, jer obrazovni sustav u proteklih dvadeset godina nije ih našao za shodno naučiti što je ustaštvo, tko su bile ustaše i kakav krvavi trag su iza sebe ostavile. Ne treba im, kažemo, zamjeriti, treba ih educirati.

(FOTO: Šibenik Antifa)

Akciju šibenskih antifašista stoga valja gledati kao na svojevrsnu edukaciju svojih sugrađana. Pod okriljem noći, e kako bi se izbjegli neželjeni fizički okršaji, šibenska mladost kojoj nisu uspjeli isprati mozak krenula je u šetnju gradom, naoružana standardnom opremom: bijela boja i molerski valjak.


(FOTO: Šibenik Antifa)

Rezultat akcije vidimo na ovoj fotografiji. Ovaj dio Šibenika više nije nagrđen klempavim slovom U. Po ustaljenom pravilu akcije Ne u mom gradu / Ne u mom kvartu, brišu se isključivo simboli fašizma, nacizma, ustaštva i rasizma.

(FOTO: Šibenik Antifa)

Ovo klempavo slovo U dugo je nagrđivalo jednu šibensku ulicu. Na žalost, moramo primijetiti da ustaški simboli na šibenskim zidovima nisu malobrojni. Međutim, kako stvari stoje, neke stvari se mijenjaju. Na ovom mjestu valja reći da najveći broj poginulih pripadnika dalmatinskih brigada u naslavnijoj bitci II. Svjetskog rata -  Bitci na Sutjesci - potječe upravo iz Šibenika i okolice.

(FOTO: Šibenik Antifa)

Na ovom pak mjestu vidimo pripadnika Šibenik Antifa ekipe, koji briše smeće. Za biti normalan u ovoj akciji potrebno je, dakle, samo imati jedan molerski valjak, malo volje, političke pismenosti i bijele bolje. I ti to možeš napraviti u svom gradu, u svom kvartu. Ne dopustimo da neobrazovane barabe od naših gradova prave nacističke i ustaške jazbine! Hrvatska je antifašistička zemlja. Tako stoji zapisano i u njezinom Ustavu.


(FOTO: Šibenik Antifa)

Smeće je uklonjeno, kako sa zida, tako i s poda. Ne dajmo svoje gradove. Očistimo ih!

(FOTO: Šibenik Antifa)

Na ovoj "prije i poslije fotografiji", odnosno dvjema fotografijama vidimo da Šibenik obitavaju i ljubitelji svastike, simbola nacizma. Na njihovu žalost, a na sreću svih ostalih Šibenčana, ta svastika više neće slati pogrešnu poruku o Šibeniku kao gradu u kojem se tolerira nacizam.  

(FOTO: Šibenik Antifa)

Na zidovima naših gradova nepoželjni su, dakako, i simboli koji obilježavaju supremaciju bijele rase. Ne rasizmu, ne fašizmu, ne nacizmu!

(FOTO: Šibenik Antifa)

Poslije ove akcije šibenskih aktivista, valja primijetiti na kraju, Šibenik je ljepši i dostojanstveniji grad. Pobrini se za dostojanstvo svog grada i nemoj dopustiti da ga zavedeni i politički nepismeni predstavljaju kao jazbinu mržnje! Očistimo svoje gradove!  

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Šibenik Antifa