Ovaj put je nevin

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Ovaj put je nevin

Dvije optužbe za silovanje nisu urodile plodom pa je legendarni Mike Tyson, oslobođen. Niti jedan tužitelj koji je razmatrao ovaj slučaj nije našao nadu koja bi omogućila poroti da zatvori ovoga boksača. Ustanovljena je jedna stvar, a to je da je do odnosa s tim ženama zasigurno došlo, samo je pitanje da li je to bilo ili nije bilo dobrovoljno. Pitanje je nisu li te žene poučene prijašnjim Tysonovim iskustvima, odlučile doći do nešto novaca ili barem medijske pozornosti, kako to u Americi često biva. Na ta pitanja tužilaštvo nije moglo naći odgovor.
Dvije optužbe za silovanje nisu urodile plodom pa je legendarni Mike Tyson, oslobođen tih optužbi. Niti jedan tužitelj koji je razmatrao ovaj slučaj nije našao nadu koja bi omogućila poroti da zatvori ovoga boksača. Jednostavno su naišli na problem, u američkim serijama popularno nazvan: nedostatak dokaza.
Da se prisjetimo! Prva optužba ga je teretila da je u rujnu prošle godine u svojoj kući u Las Vegasu natjerao žensku osobu na seks. Druga optužba također tereti Tysona da je u svom brlogu napravio istu stvar, samo s drugom ženom i nešto manje od godinu dana prije. Kako su se oba događaja dogodila u Las Vegasu, gdje je i prebivalište svjetskoga prvaka, tamošnja policija je angažirana oko istrage oba slučaja.

Ustanovljena je jedna stvar, a to je da je do odnosa s tim ženama zasigurno došlo, samo je pitanje da li je to bilo ili nije bilo dobrovoljno. Pitanje je nisu li te žene poučene prijašnjim Tysonovim iskustvima, odlučile doći do nešto novaca ili barem medijske pozornosti, kako to u Americi često biva. Na ta pitanja tužilaštvo nije moglo naći odgovor, pa je odbacilo sve optužbe.

Naravno pod ovim "Tysonovim iskustvima" svakako mislim na onaj sveopće poznat događaj kada je (1992.g.) bio optužen za silovanje natjecateljice na Miss Crne Amerike, te kada je po toj optužnici bio i osuđen, te odgulio u zatvoru čak tri godine. No sigurni smo da tamo nije imao nikakvih problema, a uvjerili smo se u to da nije izgubio ni kondiciju, a možda nešto drugo i je.

Ekipa bivšeg svjetskog prvaka ,rođenog pruje 35 godina u New Yorku, je zadovoljna ovim razvojem događaja, te je pohvalila lokalno tužilaštvo zbog dobro donesene odluke.
Nama ostaje još uvijek da čekamo taj u najmanju ruku sumnjivi, te "najpotkovaniji" dvoboj Lewis-Tyson.