Pendrekom po pacifističkim rebrima

Ivan Kegelj

24. veljače 2003.

Pendrekom po pacifističkim rebrima

Jezivo je pročitati naslov vijesti koju su iz Italije u svijet pustile gotovo sve svjetske novinske agencije. On glasi - "Talijanska policija neće tolerirati pacifiste." Dakle, došlo je vrijeme da se napokon stane na rep personama koje se zalažu za mir u svijetu. Pendrecima protiv razuma. Zvuči razumno, zar ne. Na ovu ideju došlo je talijansko ministarstvo unutarnjih poslova.
Talijanci su uputili priopćenje mirovno nastrojenom dijelu javnosti u kojem stoji da carabinieri neće imati nikakve tolerancije prema lokalnim antiglobalistima i pacifistima koji su već jednom izveli i najavili nova ometanja prometa američkih vojnih konvoja unutar granica svoje zemlje.    
Još u subotu nekoliko tisuća ljudi blokiralo je prugu kojom su
Amerikanci iz Vicenze prebacivali oružje u bazu Camp Darby kraj Livorna. Za ovaj tjedan "abnormalno nastrojeni" Talijanci  najavljuju slične i još masovnije blokade.
Kako stvari stoje dočekat će ih vruć pendrek i suzavac, a mnogi antiglobalisti i zagovornici mira bit će ovih dana upitani čija majka crnu vunu prede, te čija majka od jutros nije išla baciti bombu na Irak ili kakvu drugu zemljicu utopljenu u crno zlato. Bit će prebijenih ruku, nogu, rebara i drugih dijelova tijela, a poneko će dobiti i grand nagradu - boravak u nekom od ekskluzivnih talijanskih kazamata.
Evala Talijanci, tako treba. Udri studenta, intelektualca i radnika pacifista. I suzavcem i pendrekom i metkom u glavu...
Ko ih jebe kad nemaju dobar želudac, poručio je između redaka "talijanski Lučin".