Prijavite pijanca i uzmite 500 funti!

Ivor Car

17. prosinca 2002.

Prijavite pijanca i uzmite 500 funti!

Do dobre zarade sa strane, na vrlo lagan način mogu doći svi Britanci, koji za Božićne blagdane nemaju nekog pametnog posla. Sudeći prema izjavi britanskih dobrotvoraca koji se bore protiv kriminala, jedino što zainteresirani trebaju je "snimiti" pijanu osobu koja sjeda za volan svoga automobila i kreće u opasnu vožnju, a nakon toga samo trebaju čekati i imati sreće
U Velikoj Britaniji će se neslužbeno otvoriti mnogo slobodnih radnih mjesta, a i neki od vas bi tamo mogli potražiti laganu zaradu u jednostavnom poslu. O čemu je tu riječ, pitate se! Pa odgovorimo ovako:
Britansko dobrotvorno društvo za borbu protiv kriminala, objavilo je u nedjelju kako će isplaćivati nagrade onima koji policiji prijave alkoholizirane vozače. Akcija će vrijediti samo tijekom Božićnih blagdana, a za cilj ima smanjenje prometnih nesreća čiji je uzrok čašica viška u proslavi najvećeg kršćanskog blagdana. Zainteresirani tako mogu zaraditi ponešto sa strane na način da sjede u pubu, primjete nekoga tko je popio koju, potom ga slijede do parkirališta, vide registarske tablice njegovog automobila, te upute besplatan telefonski poziv policiji. Vrlo jednostavno, zar ne?
A kako nije riječ o nekoj sići, govori nam činjenica da je nagrada za "dobro djelo" 500 funti (negdje oko 800 eura), ali samo u slučaju da prometna policija uhiti prijavljenu osobu, a potom ta osoba bude i osuđena. Dakle, o plaćanju na licu mjesta i to gotovinom, nema ni govora. Vrijedno je spomenuti još jedan uvjet, a taj je da ovo vrijedi samo ukoliko prijavite, ustrajnog pijanca-vozača. Šta god to značilo!
Svejedno, ukoliko ste vozač, u Britaniji ste i popili ste koju, bolje zavičite: Cab; jer možda netko snima upravo vas!