Radno mjesto - mrak

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Radno mjesto - mrak

Prošli tjedan je u britanskim medijima objavljen oglas u kojem britanski lanac dućana Fortnum & Mason, traži kandidata koji bi zadovoljio njihove uvjete za degustatora čokolade. Uz plaću od 35 000 funti godišnje, ovaj posao predviđa putovanje svijetom i degustiranje što većeg broja čokolada, a najbolje od isprobanog bi se našlo u tvrtkinom asortimanu.

Jedan od najglasovitijih britanskih lanaca trgovina luksuznom prehrambenom robom, Fortnum & Mason, ovih dana je objavio oglas u kojem se traži novi zaposlenik. U oglasu se nudi godišnja plaća od 35 000 funti, otprilke 54 000 eura. U opisu ovog dobro plaćenog radnog mjesta navodi se putovanje svijetom i degustiranje čokolada. Degustator bi trebao degustirati što je moguće više vrsti čokolade, od kojih će one najbolje Fortnum & Mason ponuditi svojim kupcima. Oglas koje su tamošnji mediji prozvali oglasom za najbolji posao na svijetu, objavljen je u nedjelju, a od tada je tvrtka zatrpana prijavama. No, ipak među mnogobrojnim kandidatima još uvijek nisu pronašli odgovarajuću osobu. Kako kaže njihova kadrovska direktorica Cathy O'Neill: "Odbili smo već mnoge, jer ili nemaju apsolutno nikakvog iskustva, ili rade u metalnoj industriji. Oni samo vole čokoladu."
Tvrtka Fortnum & Mason smještena na najelitnijoj otočkoj adresi, Piccadilly, svoje korijene pronalazi još u 1705. godini, a njene web stranice na kojima se nalazi i detaljna povijest tvrtke, možete pogledati ovdje.