RAZOČARANI SIN: Odrekao se oca preko novina

Adnan Terzić

12. prosinca 2012.

RAZOČARANI SIN: Odrekao se oca preko novina

„Odreći ću te se preko novina“ prijetnja je za koju ste sigurno već čuli. Međutim, rijetko ko takve prijetnje stvarno sprovede u djelo. To je ovih dana učinio stanoviti Dragan Glišić iz Republike Srpske, prenose bosanskohercegovački mediji ovu neobičnu vijest. On se vlastitog oca odrekao preko novina. Objavivši svoju kratku biografiju uz napomenu da kao metalostrugar živi pošteno i ne briga za druge, u novinama je dao da se odštampa sljedeći tekst: „Ja, Glišić Dragan lično se odričem svoga oca Glišić (Mile) Vlade“

„Ja, Glišić Dragan, lično se odričem svoga oca Glišić (Mile) Vlade. Moja biografija: rođen sam 15. 8. 1979. godine. Dijete sam sa sela, završio sam 3. stepen stručne spreme, metalostrugar, živim pošteno, briga me za druge.“, tekst je koji je u utorak objavljen u jednim bosanskohercegovačkim novinama, prenosi Dnevni avaz ne navodeći o kojim se novinama radi.


(SCREENSHOT: avaz.ba)

Zapravo se radi o objavljenom oglasu, kojim se nastavlja dugogodišnja tradicija javnog odricanja. Navedeni portal piše kako ovo nije izolirani slučaj da se u Bosni i Hercegovini neko javno odriče člana svoje porodice preko novina. Koji su razlozi Dragana Glišića naveli da ovo učini nije poznato, ali očito je da se duboko razočarao u svoga oca i da ga je na ovaj način htio izložiti javnoj sramoti.

„Ljudi koji dođu da daju takav oglas, uvijek su prilično uznemireni. Ako im objasnimo da im to na sudu ništa neće važiti, oni i dalje insistiraju da oglas bude objavljen. Uglavnom se očevi odriču sinova ili djeca jednog ili oba roditelja“, rekla je za Avaz jedna od radnica u oglasnoj službi banjalučkih dnevnih novina, a navodi se i da primjeri ovakvih oglasa pokazuju da se radi o specifičnosti manjih sredina.

Lupiga.Com