ŠALJIVO&ZABAVNO: Lički dnevnik

Ivor Car

18. veljače 2011.

ŠALJIVO&ZABAVNO: Lički dnevnik

Ovaj tekst, koji vam na ovom mjestu donosimo, složit ćete se, potpuno je „politički nekorektan“, a pored toga nekorektan je i na još nekoliko načina. Ipak, istovremeno uradak nepoznatog autora apsolutno je zabavan i šaljiv, barem bi to trebao biti svakom tko je u kršnoj Lici, zemlji ljudi velikog srca, bio više od jedanput i na prelima & sijelima spoznao da je 15 metara drva u današnje doba premalo, da ne valja slagati mokra drva, kako sočno opsovati i zadnje, ali zato nipošto i manje važno – koliko je dobra lička rakija

LIPANJ:

- Este l' uzimali drva. Mi smo uzeli 18 metara. Eno smo lani uzeli 15, pa nam ni treščica nije ostala. Jebat ga, kad je taka godina bila. Točno se sićam da sam 16.08. sidio u kući i noge mi ozeble. Ja mu jebem mater, bome ću naložit, velim ja. Jebat ga cilu godinu se loži.

- Što'š popit?

SRPANJ:

- Este drva ispilali? Nama jučer Ante doša' i ispila'. Valjda će doć sin iz Zagreba, pa ćemo iscipati. Jeba im Bog mater i drvima.

KOLOVOZ:

- Este složili drva? Meni bio mali iz Zagreba, pa smo ih ubacali kroz 'edno poslijepodne. Ma da nije bilo one kiše, ubacali bi mi nji' još prošli misec, al' jebat ga, nemo'š mokra drva mećat. A i mali nije moga prije doć, znaš, on ti je pri cestama. Muči, državna firma, dobro je.

RUJAN:

- Rodile šljive ove godine ko lude! Ja ih brat' neću da ih jebeš. Eno ih 'ko 'oće, nek' bere. Ma možda naberem za dva tri kotla, al' se s pekmezom, raskuvavanjem i babama ove godine neću jebat. Jeba i' pekmez da i' jeba.

LISTOPAD:

- Kol'ko si ti kotlova ima'? Ma ja nisam puno, sto litara da imam u kući. Ma bilo šljiva ka govana. Ko danas peče?

STUDENI:

- Ja ću ove godine uzeti polovice, oću se kurac jebat s klanjem. Ma i nisu to više prasci kaki su nekad bili. A jeba mu ja mater, el to ono što pričaju globalno zatopljenje il koji kurac, al sićaš se da smo najkasnije za dan republike klali. Na što je to došlo, vrag će ga znati.

- Aj u kuću. Oš' rakiju popit? Ma ne'š kurac!

- Dobra!

STUDENI/PROSINAC:

- Este li vi klali?

- Što'š popit?

- Dobra!

SIJEČANJ:

- Mater mu jebem i snigu i kidanju. Okida sam od garaže do ceste. Dok sam doša' do ceste sve s krova palo. Ja mu jebem mater, ja ga više čistit neću do prolića.

- Ajmo popit rakiju.

- Dobra!

VELJAČA:

- Čija je ovo rakija?

- Dobra!

- Oće li ovo opet padat? Jeba bog nju i auto i lopatu i kidanje. Da jeba!

OŽUJAK:

- Provaj ovu, ovo je lanjska.

- Dobra!

- Eno sam skin'o lanjsku plećku, pa ću skuvat, dica će za Uskrs doći.

TRAVANJ:

- Bila dica iz Zagreba došla, pa smo kuvali pršut, ne bi ga ja inače kuva', bi mu jeba' mater.

- Oš probat moju ovogodišnju?

- Dobra!

SVIBANJ:

- El ono govno opet pada?

- Daj rakiju!

- Dobra!

LIPANJ:

No event

SRPANJ:

Dolaze drva!


*Autor nepoznat, kad ga pronađemo ima od Lupige najmanje jednu Velebitsku pivu

Lupiga.Com