Seksualna edukacija u Japanu

Mladen Barbarić

13. listopada 2006.

Seksualna edukacija u Japanu

Japanci su čudo od nacije. Napredni u svim segmentima, izazivaju zavist i čuđenje. Sistematični u ekonomiji, pedantni u elektronici, picajzle u autoindustriji, odani tradiciji, inventivni u poslu ... Predani svladavanju vještina, te željni znanja i obrazovanja, izmišljaju najrazličitije načine da budu korak ispred ostatka planeta. Predlažem da s najvećim respektom pogledate kako majstori karaoka uče drevnu vještinu razmnožavanja

 

Prva slika odaje nam manje-više prostranu dvoranu po kojoj su, u najboljoj maniri čip industrije, pedantno poredane ženske jedinke japanskog življa. Akcije željnom europskom oku sve se čini prilično mirno i naivno, međutim samo zbog nepoznavanja istočnjačke kulture. Djevojke naoko nezainteresirane čekaju instrukcije ...

Znanja željne polaznice tečaja bez mnogo srama skidaju svoju odjeću očekujući daljnje upute. Obratite pažnju kako japanskom obrazovnom sustavu ništa ne može promaći jer se svaki pokret bilježi u digitalnom zapisu na najsuvremenijoj tehnologiji, dakako japanske proizvodnje. Vaš će euro-devijantni mozak odmah pomisliti na sve malverzacije kojima je snimka podložna (npr. slučaj "Severina"), no Japanci to rade iz striktno edukativnih razloga. Naime, sve je pokrete potrebno snimiti kako bi instruktor/ica mogao/la polaznicima tečaja ukazati na eventualne greške prilikom izvođenja složenih pokreta od kojih se sastoji velika magija "jahanja kiše i vjetra".

Na ovoj slici vaš će euro-devijantni mozak početi slati elektronske impulse u osjetljiva područja poput prepona, no sjetite se kako se radi o edukativnom materijalu na koji vam se ne bi trebala pojavljivati erekcija niti pojačano vlaženje. Pretpostavljam da vam se erekcija ne javlja kada na "Dobro jutro Hrvatska" gledate reportažu o pregledu dojke, pa se potrudite da tako bude i sada. Sigurno ste primijetili pojavu muške jedinke. Možda će vam zasmetati što su muškarci odjeveni u donje rublje dok su žene gole, no to pripisujem tradicionalizmu u japanskoj kulturi kojeg ovog puta ne bih komentirao. Sigurno ste zapazili da svi muškarci imaju isti rad ruku. Instrukcija je glasila: kada ljubite djevojku straga, neizostavno je da vam se jedna od ruku nađe na njenim grudima. Svaki euro-devijantni mozak će opravdati ovakav potez.

Slika koju ste upravo promotrili predstavlja isječak iz teme "zadovoljiti partnera rukom" i posve sam siguran da ste primijetili ovaj udoban položaj te ćete se truditi svoju partnericu ili partnera, nagovoriti na uživanje u ovoj nezahtjevnoj pozi. Obratite pažnju kako je žena uvijek u istom položaju, dok poza muškarca varira ovisno o dužini ekstremiteta. Da vam odam malu tajnu, reći ću kako će se krakati momci uvijek udobnije osjećati saviju li noge u sjedeći položaj, dok će oni nešto skromnijeg rasta, partnerici pravo zadovoljstvo omogućiti klečeći.

Poza mnogo cijenjena diljem svijeta, a i sam je rado koristim. Žene često čine grešku smatrajući je ponižavajućom. Zbog te svoje konzervativnosti ne uviđaju radost i punoću koju im donosi. Na slici vidimo različite varijacije. Promotrite mladića u prvom planu. Marljivo uči gledajući druge parove svejedno pružajući svojoj partnerici zadovoljstvo koje je lako odgonetnuti na njenom licu. Za razliku od njega, muškarac s desna vrlo koncentrirano slijedi upute pazeći da ostane fokusiran. Jasno je kako to blagotvorno djeluje na njegovu partnericu pogledate li ju malo bolje. Za razliku od njega, fokusirani mladić s lijeva možda malo i pretjeruje, no vjerujte, kamere sve motre te će mu na to treneri ukazati u teoretskom dijelu.

Naravno da ste odmah prepoznali ovaj klasičan misionarski položaj kojim se osim homosapiensa vrlo rado koriste i mnoge vrste naših predaka poput čimpanze i orangutana. Iako ovaj položaj odaje konzervativan karakter Japanaca, ne budite isuviše kritični prema njihovoj neinventivnosti jer se radi o jednom jako udobnom i iznimno podatnom položaju o čemu govori i njegova planetarna popularnost.

Ovaj gro plan tankoćutnom katoliku Hrvatu, nepušaču i samcu, mogao bi zadati mnoge moralne dileme te ga baciti u napast da počini grijeh i zadovolji se rukom. No, ponavljam još jednom: Ni ćudoredna opatica, što negdje u mraku samostana pred spavanje pere noge svome pateru, ne bi trebala osjećati stida niti bi joj se na licu trebalo vidjeti rumenila! Ne, sestro, ovo je edukativni materijal, a ti brate opate, promotri kako bi znao pravilno savjetovati! Vratimo se dakle slici. Kao što su sve grudi naoko iste, i svi penisi su naoko isti, tako je i ova poza naoko ista. Ipak, grudi se razlikuju i penisi se razlikuju, a i ova poza obiluje varijacijama. Ovisno o dogovoru partnera, što pak ovisi o preferencijama istih, žena može spustiti noge na pod, može ih podignuti muškarcu do trtice, ali ih bome može dignuti svome partneru na ramena! Dobro pogledajte koliko je tu parova, a ni jedan zapravo nije u istoj pozi.

Kao što svršeni studenti ili polaznici vojne akademije sretno bacaju kape u zrak, tako i zadovoljne Japanke zahvalno poziraju nakon uspješno završenog tečaja seksualne edukacije. Pošto ste se upoznali s malo poznatim dijelom kulturnog naslijeđa dalekog nam Japana, upitajte se koliko ste vi sposobni zadovoljiti sebe i svoga partnera? Upitajte se koliko su daleki Japanci različiti od vas? I na kraju, upitajte se koliko smo uopće različiti od majmuna s kamerom?