Što je novoga?

Ivor Car

10. kolovoza 2005.

Što je novoga?

Upravo smo, vrlo vjerojatno, srušili rekord u nepojavljivanju svisca na Lupiginoj naslovnici (za neupućene riječ je o dva mjeseca i gotovo dva tjedna). Nije pomogla ni spoznaja da je ta debilna novica zamišljena kao svojevrsni tjedni pregled događanja na našem webu, sve do sada, kada je došao trenutak da nadoknadimo zaostatke i, među ostalim, "slikovito" odradimo posljednjih šest anketa

Da budem iskren niti ne znam da se štogod novo ili spektakularno dogodilo na Lupigi otkako svisca nema, osim možda grube i paušalne ocjene kako ova nekada dobra stranica svakim danom postaje sve lošija, a zasluga za takav nepoćudni trend pripada mnogima. Kako bi stvar bila tragičnija, osim rekordnog nepojavljivanja svisca tu je i zanimljiva statistika koja kaže da je u srpnju Lupiga posjećena iz čak 127 država, što je za 13 više nego do sada. Možda kroz koji mjesec uspijemo prizvati posjetitelje iz baš svih pravno priznatih kutaka kugle zemaljske koji posjeduju domenu.

U protekla dva i pol mjeseca objavili smo točno 117 tekstova, što na prvi pogled može izgledati puno, ali ukoliko to podijelimo na šest, dobijemo da je tjedno ostavljeno tek 20 tekstova, što i nije neka sreća, već naprotiv, porazna statistika kakva kod nas još nije zabilježena. Najviše je svakako bilo novica, a izrazito su podbacili kolumnisti (samo osam kolumni), kao i filmski recenzenti (tek jedna filmska recenzija), ukoliko takvih kod nas uopće ima. No, da su Lupeži brojni pokazuje činjenica da ih je čak 22 sudjelovalo u črčkariji tih tekstova.

Mnogo toga sigurno bi vrijedilo izdvojiti za sve one koji ovo "kratko razdoblje" nisu budno držali na oku. Dakle, tu je par novica: Vampirski rječnik, Lupiga na beogradskom erotskom sajmu, Najbolje klupske ulaznice ikada by Božesačuvaj, Foto kutak: Lupiga na zagrebačkom finalu svjetske serije u odbojci na pijesku, Visoki emotivni rizik, Lupiga u Poljskoj na koncertu "U2" i Slikom kroz Motovun broj sedam. Od ostalih stvari zanimljivo bi bilo baciti pogled na e-ciklopediju Balašević, Đorđe, te kolumnu Danas ćemo masturbirati.

Kako je u razdoblju sviščevog nejavljanja bilo previše anketa (njih šest) odlučismo uvesti novi način davanja uvida u iste, za koji je pravo čudo da ga se nismo sjetili već prije.


Kao što je vidljivo u ovoj anketi Lupeži su u najvećem broju ustvrdili da neće propustiti koncert "Bijelog dugmeta" koji je u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu vidjelo preko 300.000 ljudi.


Ako kod psihijatra idu 4 asa onda je to u redu drži gotovo 30% Lupeža, dok ostatak takve seanse uglavnom smatra najnormalnijom stvari.


Prema ovoj anketi našim posjetiteljima u "Retormaniji" nije sjeo Šajeta, a vjerojatno još manje Minja. O samoj koncepciji mišljenja su oprečna. Dok jedni drže da je RTL.-ov projekt dosadan, drugi izjavljuju da je dopadljiv. 4 asa u ovoj su anketi uknjižila potpunu pušionu


Evo i jedne ankete na koju su se "igrači" nakačili, pa je broj glasova premašio četverocifrenu brojku. Uglavnom od samog početka bilo je jasno, a i logično da će većina Lupeža ljeto provesti na hrvatskom dijelu Jadrana, dok je manji broj za morsku destinaciju odabrao BiH. Velik je i broj onih koji su ovo ljeto odlučili ne ići na more, a nadamo su da su plavetnilo zamijenili, recimo, Peruom, Bolivijom ili barem Brazilom.


Istraživanja kojekakvih znanstvenika u bogatim zapadnim zemljama pokazala se da ovakvim anketama nikad ne treba vjerovati. Stoga komentiranje isto nalazimo apsolutno nepotrebnim, kao i samu anketu.


K'o kec na desetku sjela je ova zadnja, prošlotjedna anketa. Dakle, o svim anketama rečeno je dovoljno.

Nova anketa prisjetit će se školskih dana i iz sjećanja izvući najneomiljeniji, odnosno najdosadniji školski predmet koji jednostavno niste mogli podnijeti.

Za kraj ove novice, koja se poprilično odužila, preostaje riješiti pokude, pohvale i najave. Kako mi se uopće ne da razmišljati tko je od Lupeža zaslužio pokudu, nasumice ću izabrati Riječnog raka, jer znam da u njegovom slučaju nikako ne mogu pogriješiti. S druge strane, uz ipak malo razmišljanja, jasno je kako pohvalu zaslužuje Elfrida, koja se dala na sve strane. Od najava, ništa sa sigurnošću ne možemo reći. Ako bude što, kao što je "uletio" kolumnist Robert Marić, OK, ako ne, još bolje. Do tko zna kada, lijep pozdrav.