THOMPSONOV MENADŽMENT VAN PAMETI: Raspisali 'tjeralicu' za novinarima

Ana Benačić

25. travnja 2014.

THOMPSONOV MENADŽMENT VAN PAMETI: Raspisali 'tjeralicu' za novinarima

Menadžment Marka Perkovića Thompsona reagirao je na otkazivanje gostoprimstva u berlinskoj dvorani Columbiahalle huškanjem protiv novinara. Na internet stranici Thompson.hr poimence su nabrojali novinare koji su pisali o planiranom gostovanju Marka Perkovića u berlinskoj dvorani, nazivajući ih pritom jugo-komunistima, "navodnim Hrvatima" te protivnicima Hrvata i hrvatstva. Među prozvanim novinarima nalazi se i Jerko Bakotin. U pitanju je naš suradnik, novinar Neues Deutschlanda, koji je putem ovog portala hrvatskoj javnosti otkrio da do planiranog Thompsonovog gostovanje neće doći. Informaciju su potom objavili i drugi hrvatski mediji.

U svom priopćenju-"tjeralici", Thompsonov menadžment tvrdi da koncert nije otkazan zbog toga što je pjevač pjevao o srpskim leševima koje nosi rijeka, niti zbog toga što se služi službenim pozdravom ustašâ, nego zato što je do upravitelja dvorane pristiglo nekoliko novinarskih upita o tome.

Treba reći da je Jerko Bakotin - jedan od prozvanih - nagrađivani novinar koji je izvještavao iz kriznih područja s udaljenih dijelova globusa te da je njemu za razliku od menadžmenta popularnog Marka Perkovića jasno da se veličanje ustaštva jednostavno ne tolerira u Nizozemskoj, Švicarskoj i dijelu Njemačke. Iako i te zemlje zasigurno i same imaju problema s vlastitim desnim ekstremnim skupinama, očito je da i u Hrvatskoj postoje ljudi koji bi trebali prestati romantizirati sjećanje na taj sramotni dio povijesti ovih prostora, rasne zakone i klaonice Maksa Luburića, upravitelja ustaških zatvora.

U NJEMAČKOJ HRVATSKI NEOFAŠIZAM NE PROLAZI Thompsonu zbog ustaštva otkazali koncert u Berlinu!

"Uprava dvorane, kako se bližio dan koncerta bila je izložena silnim pritiscima putem poziva, pisama, sms-ova, raznih protivnika Hrvata i hrvatstva, predvođenih jugokomunistima od kojih su se posebno isticali Jerko Bakotin, Ilija Grašić (navodno Hrvati) te Sead Husić. Zgroženi smo i začuđujuće iznenađeni lažima i mržnjom kojom su kroz svoja pisma iznosili navedeni. Nažalost, uprava dvorane popustila je pred bjesomučnim napadima i prijetnjama jugokomunista te se ponijela krajnje neposlovno i neprofesionalno otkazavši dvoranu svega sedam dana prije koncerta", stoji na službenim stranicama Marka Perkovića Thompsona.

"Zaboravili" na Nijemce

Zanimljivo je kako su prešutjeli čitav niz njemačkih novinara koji su pisali o ovom koncertu zadnjih nekoliko tjedana, a na čije se napise poziva i Bakotin. Naime, zaboravljaju da su prije Neues Deutschlanda i Lupige o koncertu pisali i Welt, Tagesspiegel, Berliner Kurier, Berliner Zeitung, WAZFrankufter Allgemeine Zeitung, TAZ, Jugewelt, Sueddeutsche Zeitung... Svi odreda, makar su neki od tih medija i prilično konzervativni, nazivali su koncert skandaloznim, a Thompsona zagovornikom fašizma. Ova zlonamjerna hajka postaje još za nijansu providnija uzme li se u obzir da su ovi mediji o koncertu pisali prije prozvanih Bakotina i Husića.

Nadalje, Thompsonovi menadžeri tvrde da oni koji pišu da je koncert zabranjen - "lažu", računajući na nepismenost onih koji ih čitaju i vjeruju im: Bakotin u svom tekstu navodi "njegovi koncerti u Njemačkoj nikada nisu službeno zabranjeni. Svojevremeno su, pak, koncerti u Bochumu i Hamburgu otkazani nakon pritiska javnosti i aktivista". Pritom, iako nazivaju Bakotina i Grašića "navodnim Hrvatima", pokazuju da samo navodno znaju kada se prema hrvatskom pravopisu koristi veliko, a kada malo slovo. 

Jugokomunisti, navodni Hrvati, protivnici Hrvata i hrvatstva (ili profesionalni novinari, hm...?) - meta protiv koje "borba očito nije prestala" (SCREENSHOT: thompson.hr)

"Koncert nije zabranjen nego je otkazan a Berlinske i Njemačke vlasti ni jednim činom ni gestom nisu pokazivale ništa protiv nastupa Marka Perkovića Thompsona u Berlinu. Želimo zahvaliti vjernoj publici koja je unatoč dirigiranoj hajci ipak kupovala ulaznice i htjela doći na koncert kao i našim partnerima koji su činili sve da do koncerta dođe i zajedno ćemo učiniti dodatni napor te u skoro vrijeme održati koncert u Berlinu, a Hrvate u Berlinu i u Njemačkoj možemo samo upozoriti da ostataka jugokomunista još uvijek ima ne samo u Hrvatskoj nego i van nje i da očito borba protiv njih nije prestala. I zato dragi Hrvati ' …bdijte jer morate bditi, domovini ponos vratiti…'", poziva na kraju svoje poruke menadžment M.P. Thompsona.

Lupiga.Com