Tipkom na tipku

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Tipkom na tipku

Lijepo nam je pokazao gospodin Kostelić, mladim uspješnim ljudima vlast i poštovanje, kako bi nam svake smjene generacija prolazile bezbolno. Lako je pričati, to radimo i mi. No ipak, novica je o mladim pijanistima za koje vjerovatno nikad niste (nisam) čuli (čuo). Vješti udarači po crno bijelim tipkovnicama natjecali su se u Zagrebu, od 19. do 24. u dvorani Češkoga narodnoga doma.
Da vam neko ponudi karte za 8. međunarodno natjecanju »Etide i skale za glasovir«, koje se ovo godine održavalo u Zagrebu, vjerovatno bi vam palo na pamet da hitno morate nešto obaviti taj dan. No, ruku na srce, ovaj tjedan je Janica svirala, a Hrvatska plesala. No ništa manje važno natjecanje mladih pijanista, ove je godine primilo goste iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Litve i Hrvatske. Pobijedio je Splićanin (ajme, ča mali lipo svira) Zoran Velić, a nagrade su još dobili i Haris Košpo iz Zenice (naš je Haris defakto umjetnik), Lovre Marušić iz Omiša (e) , Špela Troha iz Krškog (lahko se pribojavam žoge), Karlo Ivančić iz Petrinje (ala), Albert Vučinović iz Zagreba (kaj , ja na zadnjem mjestu?) i Nikolina Ljiljak iz Splita (mala je ki bonbobčić).
Oni su svi mladi i imaju manje od 17 godina. Želimo im da nastave dalje peglati po klaviru, iako je novčana nagrada pripala na žalost, samo jednome. Da i njih jedan dan dočekamo na trgu.