Tofko Dedić Toti zasjenio Michela Platinija

Ivan Kegelj

20. listopada 2010.

Tofko Dedić Toti zasjenio Michela Platinija

Urnebesan detalj obilježio je današnju presicu koju je upriličio Hrvatski nogometni savez. Pred novinarima su sjedili predsjednik HNS-a Vlatko Marković i predsjednik UEFA-e Michel Platini. Redala su se pitanja, govorilo se o svemu, izvjestitelji su se natjecali tko će biti originalniji pred čelnim čovjekom europskog nogometa. A onda je na scenu stupio Tofko Dedić zvani Toti, izbornik romske nogometne reprezentacije Hrvatske. Već nekoliko prvih njegovih rečenica izazvalo je prigušen smijeh kod prisutnih, a onda je Tofko rekao nešto što će ući u anale hrvatske nogometno-romske zajebancije

 

Tofko Dedić Toti uredno se javio za pitanje, a potom na sva usta ishvalio Vlatka Markovića. Pozdravljam najboljeg predsjednika  nogometnog saveza na svijetu, on je misao vodilja hrvatskog nogometa - ovakve i slične fraze redao je Toti. Svoj pogled potom je svrnuo na predsjednika UEFA - francuza Michela Platinija.

- Želio bih pozdraviti predsjednika UEFA-e Michela Platinija i zahvaliti mu za sve što Francuska čini za nas Rome, poručio je Tofko, a dvorana je na to eksplodirala od smijeha.

Dakako da Totiju nije bilo jasnu čemu sva ta graja, jer tko imalo poznaje izbornika romske nacionalne selekcije taj zna i da Totija ne zanimaju previše problemi Roma u Francuskoj, niti prisilne deportacije u Rumunjsku u režiji francuske Vlade. Tofko Dedić Toti živi isključivo nogomet.

Na koncu predstave Tofko je iznenađenom Platiniju uručio dres romske nacionalne selekcije. Bio je to drugi šok koji je Platiniju danas priredila romska reprezentacija Dedić. Prije Tofkinog vehementnog istupa, odnosno prije same konferencije za novinare, Platinija je na ulazu u Sheraton dočekao Tofkin stariji brat Ramo i srdačno izljubio iznenađenog predsjednika UEFA-e. Što na koncu reći osim: Živio Tofko, živio Ramo, živjela obitelj Dedić - jebeš nogomet, Platinija i odnos Francuske prema Romima!