Predsjednik Zagreba fizički nasrnuo na navijača i poručio mu "Popišat ću ti se u usta“

Mladen Barbarić

16. listopada 2010.

Predsjednik Zagreba fizički nasrnuo na navijača i poručio mu "Popišat ću ti se u usta“

U bijesu zbog pritiska navijača koji se na njega sručio nakon što je jučer bezrazložno stopirao navijačku akciju povodom Europskog tjedna borbe protiv diskriminacije, predsjednik NK Zagreba, Dražen Medić fizički se odlučio obračunati s navijačima svoje momčadi. Osim šaketanja, pale su i predsjednikove prijetnje tipa „Znam gdje živiš“ i „popišat ću ti se usta“ te instruiranje svjedoka da nisu ništa vidjeli. Što se zbilo u priči koju vam ekskluzivno donosi Lupiga pročitajte na

Dok predsjednik HNS-a, Vlatko Marković javno govori kako treba eliminirati i huligane i gay parade, ne čudi da se predsjednik jednog prvoligaškog kluba šakama obračunava s navijačima. Izvijestili smo kako je Uprava NK Zagreba odbila svojim navijačima prijedlog da klub sudjeluje u obilježavanju Europskog akcijskog tjedna borbe protiv diskriminacije. No, naposljetku je čovjek i šakama potvrdio kako osim za diskriminaciju, ima žicu i za nasilje.

Kada su se već reflektori lagano počeli gasiti, nakon odigranog susreta Zagreba i Karlovca, a malobrojni se gledatelji razbježali od užasa, jedan je pripadnik Bijelih anđela na tribini ugledao predsjednika kluba, Dražena Medića. Izrevoltiran stanjem u klubu pošteno ga je izvrijeđao. Temperamentni predsjednik zatim se sjurio niz tribinu prema lajavom navijaču.

Na zaprepaštenje desetak svjedoka, navijača, tehničkog osoblja i jednog kadeta NK Zagreb, predsjednik kluba šakom je pogodio navijačku glavu. Unatoč iznenađujuće velikom broju svjedoka, obzirom da se radi o najslabije posjećenom stadionu u jednoj od najslabije posjećenih liga u Europi, nitko nije bio iz policije.


Dražen Medić, još jednom je pokazao da je sklon nasilju

Nakon nekoliko trenutaka nevjerice u kojoj ni Dražen Medić nije znao što bi. Iznerviran i na rubu plača zavapio je prema navijačima da navale na njega što bi mu sigurno dobro poslužilo u obrani. Srećom tučnjave nije bilo, pa se nakon nekoliko prijetnji poput „Znam te ja“, pa  „Znamo di živiš“  napokon sve završilo Medićevom „Popišat ću ti se u usta“. Bilo je dobro dok Bijeli anđeli kraj ulaza u klupske prostorije nisu naletjeli na ostatak grupe koja se kolektivno šokirala kada je saznala što se desilo.

Navalili su na vrata uprave i razbili staklo tražeći ostavku siledžije, policije opet nije bilo i dok su došli, sve se vrlo brzo raščistilo. No, nije tu bio i kraj. Još uvijek ljut na sebe i navijače, Medić je prišao i jednom svjedoku te nervozno ponavljao: „Šta ti pričaš da si vidio, šta si vidio, ništa nije bilo!?!“.

Valja napomenuti da je ovim napadom predsjednik NK Zagreba samo potvrdio svoj stav koji je dao, također jučer, ali ujutro. Naime, odbio je da klub sudjeluje u akcijiPokažimo crveni karton rasizmu“. Bijeli anđeli su u suradnji s Football Against Racism in Europe, planirali prigodno obilježiti 11. Akcijski tjedan borbe protiv diskriminacije koji se ovih dana obilježava diljem europskih stadiona.


Navijači Zagreba, Bijeli anđeli, ogorčeni su ponašanjem predsjednika njihova kluba

Na klubu je bilo tek da odobri igračima da prije utakmice iziđu s transparentom „Pokažimo crveni karton rasizmu“. Tako nešto moglo bi zasmetati samo upravi kojoj je na čelu predsjednik koji razgovara šakama.

Akcijskom tjednu FARE NK Zagreb nije se pridružio jer im je valjda neugodno da se klub povezuje s vrijednostima kakve službeno promoviraju sljedeće lige koje su se aktivno uključile u kampanju. Engleska Premier liga te Championship, Francuska Prva liga, te elitni nogometni razredi u Škotskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Velsu, Grčkoj, Makedoniji, Republici Irskoj, Crnoj Gori i Sloveniji. Nije na odmet istaknuti kako će se tijekom sljedeća dva tjedna u akciju uključiti i UEFA te će se sve utakmice Lige prvaka i Europa lige posebno posvetiti borbi protiv diskriminacije baš kao što je to bilo tijekom kvalifikacijskih utakmica za EURO 2012 odigranim prošlog tjedna.

Predsjedniku NK Zagreba nitko ne može osporiti kako je klub podigao na noge te se riješio golemih dugovanja koja je za sobom ostavila prethodna uprava. Uz pomoć zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kako je sam svojedobno tvrdio u medijima, utrošio 70-ak milijuna kuna u projekt najmodernijeg trening kampa u Veslačkoj koji se gradi još od 1999. godine. Dakako, Medić novac nije izvadio iz svog džepa. Dapače, tamo drži pištolj koji mu je jednom redovita policijska ophodnja i pronašla te je radi toga uredno i ukoren od suda.

Trenutno se na sudu nalazi i zbog obračuna s legendarnim trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem koji ga je svojedobno optužio da mu je prijetio smrću, i to upravo s prijespomenutim pištoljem, kojeg je Ćiro jednom prilikom slučajno pronašao u pretincu Medićevog automobila dok ga je ovaj vozio kući.


Ćiro je u vremena kada je boravio pod krovom stadiona u Kranjčevićevoj također imao okršaj s Medićem

„Baš me zanima kako predsjednik Zagreba Dražen Medić upravlja s devet milijuna kuna koje dobije od Grada. Da sam ja zagrebački pročelnik sporta volio bih kontrolirati Medića“, Ćirina je rečenica iz srpnja lanjske godine koja je uzrujala Medića što mu je ovaj i objasnio biranim riječima.

„Odrastao sam u primitivnom okruženju, ali kakve su to prostote bile, nisam ni tamo čuo. Bojim se da bi me mogao „skinuti“. Napokon, taj čovjek u autu nosi pištolj“, zavapio je prije nešto više od godinu dana Blažević. Na kraju je taj slučaj završio na sudu, no još uvijek bez epiloga. Kakav će epilog dobiti najnoviji ispad predsjednika NK Zagreba tek će se vidjeti. Kakav će epilog dobiti najnoviji huliganski ispad predsjednika NK Zagreba tek će se vidjeti, ali teško je povjerovati da će se ovaj izgred podvesti pod Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, kako bi se dogodilo da je na Medićevom mjestu bio tek neki obični smrtnik.