Tukaj ne buš popeval

iksx@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Tukaj ne buš popeval

Opasni državni neprijatelj uhićen je koordiniranom akcijom djelatnika više policijskih uprava uz korištenje satelitske navigacije, plastičnih helikoptera, srednjoškolki i zlatnih ribica. Radi li se o konjukturi jupitera i venere ili o običnom zamračenju uma uzrokovanom ljetnim pljuskovima...
Snagu pravne države i slabost razuma hrvatski su organi polureda demonstrirali uhićenjem Joška Jorasa, krivog za ispisivanje besmisleno suludih napisa "tudi tukaj je Slovenija" na svojoj neožbukanoj kući u blizini hrvatsko- slovenske granice. Kriv za nagrđivanje ružne fasade svoje kuće protudržavnim natpisima, narušavanje javnog reda i mira glasnim sviranjem slovenske himne (?) te, valjda po reason d' etate opasno vješanje zastave iste države na krov svoje kuće.
Optužbe zbog kojih će Joras na trideset dana postati džavljaninom zatvora primjer su, tvrde odgovorni, funkcioniranja pravne države i rezultat Jorasovog ignoriranja sudskih poziva i policijskih upozorenja.
Dok organi reda te iste države nisu u stanju spriječiti invaziju četiriju jurišnih slovenskih koćarica u "mare nostrum sanctum" koje ulovom desetak kila ribe predstavljaju opasnost za stabilnost nam države i vlade, sposobni su pak za zatvorsko kažnavanje osobe koja bi u nekom normalnom svijetu u najgorem slučaju bila dužna posjetiti eventualno psihijatra, a koji bi pak nakon prvog razgovora digao ruke od njega komentirajući slučaj kako se ne radi niti o luđaku niti o državnom neprijatelju, već o običnom - blenti.
Hrabri i odlučni su umaški policajci Jorasa priveli, slovenske zastave kao dokaz zaplijenili, a na njegovoj hiži, slijedeći neki neshvatljivi logički sklop, ostavili zastavu EU- a. Istovremeno, u istoj pravnoj državi kvartet odlučnih umaških rodoljuba koji je bezkompromisnom, domoljubnom akcijom par dana ranije skinuo zastave s Jorasove kuće, a svoju je za dom spremni akciju nastavio naganjanjem istoga po okolnim poljima, se kočoperi po medijima hvaleći se podrškom koju dobijaju iz svih krajeva smiješne naše. Dodaju kako ne očekuju posjet policije kao rezultat svog posjeta Jorasu, ali da ne isključuju nekakav orden. Možda medalju za zastrašivanje, reda baruna Trenka.