Tulum s rezanjem glave!

Ivor Car

19. kolovoza 2003.

Tulum s rezanjem glave!

Kakav je to bio tulum negdje na jugu Norveške kada su nakon njega zbog oskvrnuća nekoliko ljesova osuđena četvorica Norvežana, među kojima je najgore prošao kolovođa skupine koji je mrtvacu odrezao glavu, stavio je u plastičnu vrećicu i ponosno pokazivao ekipi? Idiotski tulum, dakako!

Nakon što su u noći s 14. na 15. kolovoz  popili koje alkoholno piće i napušili se hašiša, četvorica Norvežana posjetili su lokalnu kapelicu u kojoj je bilo nekoliko sahranjenih tijela.
Prvotno je ekipa željela poboljšati svoje imovinsko stanje nadajući se vrijednostima koje bivaju sahranjene s pokojnicima. "Drugotno" su se počeli zabavljati oskvrnućem tijela. Sveukupno četiri tijela od kojih je jedno bačeno na pod i potom "propisno" iscipelareno, dok je kolovođa, 26-godišnjak jednom tijelu odrezao glavu, potom je spremio u plastičnu vrećicu i donio na tulum, što je navodno napravio zbog oklade. Upravo taj genijalac, inače član skupine Black metal, osuđen je u gradu Skienu na dvije godine zatvora. Preostala trojica bolesnika osuđeni su za suučesništvo, a raspon njihovih kazni seže od 75 do 420 sati društveno korisnog rada. 
S izrečenim kaznama tužitelj nije zadovoljan, te ističe kako su one znatno blaže od onih koje je on predložio, osobito što se tiče one trojice osuđenih na društveno korisni rad. Spomenuo je i ulaganje nekakve tužbe, kojom bi želio omogućiti primjerene kazne. Najavu tužbe iz sasvim dijametralnih razloga spominje i branitelj.
Jedno je sigurno, a to je da bolesnika ima sve više i Lupiga vam poručuje da ih zaobilazite na kilometre.