Vrag u ormaru

Feez

26. rujna 2002.

Vrag u ormaru

Jeste ikad čuli glasove iz vašeg ogledala? Lupanje iz ormara? Šteta samo što se u ostatku Europe za takve stvari zove Dylan Dog, a kod nas "Plavi oglasnik"...

Jeste li ikada čuli glasove iz vašeg ogledala? Lupanje iz ormara?
Je li vam kućni ljubimac možda oživio nakon što ga je skašio kombi? Eto, izgleda da ljudi kod nas imaju i takvih problema. Šteta samo što se u ostatku europe za takve stvari zove Dylan Dog, a kod nas se kupuje oglasnik, pa traži...
Taman prije par dana u javnost je izašao slučaj navodne prijevare
kada je "Žena-Koja-Skida-Uroke" preveslala jednu gospođu iz Maksimira tako što joj je uzela cijeli namještaj iz kuće jer je u njemu, navodno, čučao sam Nečastivi. Čuli za to?
Uglavnom, ženi se sto posto dogodilo nešto grozno. Sigurno, jer inače ne bi zvala vračaru za skidanje uroka.Tako je gospođa M.N. (38) iz Maksimira uzela oglasnik, pronašla odgovarajući broj i - dobila što je tražila. Za koji sat je na njenu adresu došla iskusna i proverena skidačica uroka i vradžbina, koja je na samom pragu kuće osjetila nečije prisustvo. Tako je ovaj slučaj dobio službeni pečat "đavoljeg posla", no na sreću, tu je bio i pripadajući egzorcist (made in "Plavi oglasnik"), koji je odmah preuzeo stvari u svoje ruke. Ormari, ogledala, zavjese, komode, cipele, nakit, uglavnom sve osim nosećih zidova, sve je to zaposjeo vrag, a uroci su bacani po kući sistemom sijanja pšenice. Problem je tada definitivno ustanovljen, no kako ga riješiti?
Na sreću, vračara (inače, radi se o bogatoj 35-godišnjoj gospođi)
se sjetila jedinog rješenja: preuzet će Zlo na sebe (Ma gledala je egzorcist bar 5 puta, sigurno...). Ipak, ako je netko pomislio na mračne rituale na licu mjesta, pogriješio je. Naime, vračara je lijepo odnijela (poslije ćemo "kako") cijeli cjelcati namještaj iz kuće u svoj stan da bi tamo obavila bazične pripreme za borbu sa zlim silama. Uglavnom, tako je to počelo.
Nakon par meseci vračari zvoni telefon: "Oh, pa to ste vi, gospođo. Da, da skoro pa gotovo, samo što mi ova ogledala još nešto pričaju na obrnutom latinskom, pa pričekajte još koji dan da ih smirim."
Mjesec dana poslije, vračari opet zvoni telefon: "Oh, pa opet Vi, gospođo...Da, da, sve cool, samo što mi je onaj lijepi ormar za cipele jutros opsovao malog i pljunuo ga, pa taman provjeravam u kakvom je stanju ektoplazma namještaja. Javim vam se"
Još mjesec dana poslije, u policiji zvoni telefon: "Halo, policija, netko me zajebo. I to gadno."
Eto, tada je policija "upala" vračari i pronašla stan prepun poklona koje su joj prije ostavljale zadovoljne mušterije. Nije završila u zatvoru, ali je morala vratiti namještaj i ostale stvari natrag u Maksimir. E sad, je li u svemu tome bilo išta natprirodno?
Kako da ne, dakako da je bilo. Pitam ja vas, kako je ona uspjela prenijeti sav taj namještaj (a kažu da je samo nakit koji je uzela vrijedio preko 150.000 kuna) iz Maksimira u Novi Zagreb, gdje stanuje? Ima tu neki vrag, a sigurno je bio baš u ormaru...