Vrijedno spomena i čitanja

iksx@lupiga.com

11. prosinca 2002.

Vrijedno spomena i čitanja

Čovjek nema ništa osim sebe, žene, svoje i njene bolesti. Greška multinacionalne korporacije mu zatim odnese polovinu od toga, a on, kada dobije zadovoljštinu, daruje ju. Zar to nije vrijedno spomena i čitanja?
U ovo vrijeme kada se svakojake zvijezde, zvijezdice, političari i kriminalci zagrnuti poslovnim plaštevima uspješnih tajkuna sjete da vrijeme darivanja uvezeno s dalekog zapada iskoriste za vlastito samozadovoljavanje, promociju i preseravanje, primjer Milana Mađarevića zaslužuje da bude istaknut.
Milanu je u 71-oj godini, prošlog listopada, od posljedica dijaliziranja Baxterovim uređajima u požeškoj Općoj bolnici preminula životna suputnica i supruga.
Novac dobiven od Baxtera na ime odštete, 35 000 eura, Milan je izdvojio i darovao urološkom odjelu požeške bolnice. Svoj poklon Milan je objasnio kao čin zahvale osoblju bolnice gdje su on i pokojna mu supruga, dolazili na dijalize.
"Vrijedna ultrazvučna oprema najnovije generacije pomoći će u
dijagnostici i terapiji uroloških bolesti, ponajprije za punkciju
prostate, koja je pri vrhu zloćudnih bolesti među muškarcima
",
rekao je, zahvalivši Mađareviću na daru, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi dr. Željko Glavić.
Iako bi se rijetki odlučili na sličan čin, svi će se složiti kako je Milanov humani čin za svaku pohvalu. Sve u svemu, u ovo je predbožićno vrijeme, u koje nas iz nekog razloga, odasvuda bombardiraju tvrdnjama kako bi trebali novac trošiti na poklone, a misli na bližnje, dobro znati da postoje ljudi s jednom izumiroćom vrlinom, ljudskošću.