FOTO/HAPŠENJA U ZAGREBU: Za dom spremni s maslinovim grančicama u rukama

Ana Benačić

15. veljače 2014.

FOTO/HAPŠENJA U ZAGREBU: Za dom spremni s maslinovim grančicama u rukama

Skupina od nekoliko desetaka navijača probala se oko 14.30 sati probiti do Markovog trga, izvikujući parole protiv Vlade, korupcije, nezaposlenosti i teškog financijskog stanja građana, pogotovo mladih. Usput su izvikivali parole, poput notornog pozdrava "iz poznate arije Nikole Šubića Zrinskog" iliti Pavelićevog kvislinškog režima. No, ispriječio im se gotovo jednak broj interventnih policajaca koji je ubrzo priveo zasad neutvrđen broj mladih osoba. U Zagrebu se, naime, održava utakmica između Dinama i Splita.

Susret prosvjednika i policije dogodio se pred Muzejom prekinutih veza, a prosvjednici su izvikivali: "Mi Hrvati! Mi Hrvati!". Pjevali su i za stadione tipične pjesme poput "Oj, hrvatska mati, nemoj tugovati..." Naravno, rekosmo, nije izostao niti stari hrvatski ustaški pozdrav Za dom spremni. Prosvjednici su isti su uzvikivali po cijelom gradu. Zanimljivo je naglasiti da su u rukama nosili simbol mira - maslinove grančice

(FOTO: Ivan Kegelj/Lupiga.com)

Ova prilično homogena skupina ljudi, sastavljena isključivo od mladih ljudi navijačkog profila, povikivala je da se bune protiv teškog socijalnog stanja u državi, nezaposlenosti mladih i represije ministra financija Slavka Linića.

(FOTO: Miodrag Sovilj)

Demonstracije su razbijene u manje od pola sata, a prema nepotvrđenim informacijama privedeno je četvero mladića. Ostatak skupine se uputio prema Trgu bana Jelačića, nakon čega idu na utakmicu. Inače, u podne se na glavnom zagrebačkom trgu okupilo više desetaka ljudi, sličnog profila, koji su prosvjedovali u znak podrške demonstracija u Bosni i Hercegovini.

(FOTO: Miodrag Sovilj)

Lupiga.Com