Znaš me

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Znaš me

Nedavno smo imali priliku, ako ne prvi onda među prvima, objaviti recenziju prvog albuma Ede Maajke, "Slušaj mater". Album je postigao više manje sve ono što smo mu i predvidjeli, a hvalospjeve Edi ovih dana slušamo neprestano. Lupigina mala redakcija uz pomoć samog Ede, pružit će vam mogućnost da pogledate prvi Edin videospot za pjesmu "Znaš me".

Prije točno dvadeset dana na Lupigi ste imali priliku pročitati novicu o novom Edinom albumu. Tom prilikom osim što smo najavili puštanje albuma u prodaju, malo smo i popričali sa samim umjetnikom, koji, kako kažu kritičari, ima veliko srce (a glavu nitko ne spominje). U malom prijateljskom razgovoru izabrali smo, i on i ja, s albuma pjesme favorite. Među favoritima obojice nije bila stvar za koju je snimljen spot, koji možete vidjeti na Lupigi. Riječ je o pjesmi "Znaš me" čiju produkciju je radio Dash, a osim Edinog glasa u pjesmi možete ćuti i hvalevrijedne Sandru i Andreu.
Ipak za razliku od Edine muzike koja je odlična, inovativna i zbilja drugačija, takvo nešto se ne bi moglo reći za ovaj spot. Spot je napravljen kako bi zadovoljio i američke standarde, dakle dobre trebe, ekipa i neizbježno unošenje face u kameru. S druge strane Edo je ipak u spot ubacio dio sebe zbog kojeg ga svi vole, a to je svakako duhovitost. Nemoguće je ne nasmijati se spotu, barem dva puta. Da ne zaboravim pohvaliti i tehničku stranu spota za što je zaslužna ekipa iz studija Arthur. Cijela stvar je rađena u jednom od Edi najdražih gradova na svijetu, a to je Tuzla.
Spot možete pogledati klikom na Edin spot, a naći će se i na lijevoj strani naše naslovnice. Veličina tog .mpeg filea je 3,9 MB, a moramo vas upozoriti na lošu kvalitetu slike, što vam neće smetati za stjecanje cjelokupnog dojma. Za gledanje spota potreban vam je Windows Media Player ili bilo kakav player koji može prikazivati .mpeg format. I dok se Edo zasluženo odmara u blagodatima ljeta na otoku Hvaru, vama prepuštamo da vidite njegov video prvijenac.

P.S. samo za Edu
Eto još mi nisi ni onu pivu zovn'o, a sad mi dođeš još jednu, ma može i colu.