PO ČETRNAESTI PUT: Zavirite u Anarhistički sajam

I.F.

6. travnja 2018.

PO ČETRNAESTI PUT: Zavirite u Anarhistički sajam

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu postao je već ozbiljna manifestacija. Još od njegovog postanka Lupiga uredno najavljuje svako njegovo održavanje, a toga se poprilično nakupilo. Ovo je već četrnaesti put, a ovogodišnji Anarhistički sajam knjiga, kao i svake godine, donosi obilje zanimljivih događanja. Otvara se danas i potrajat će do nedjelje, 8. travnja. 

„Imat ćemo niz diskusija i predstavljanja pa će tako biti riječi o dosadašnjem iskustvu rada samoorganiziranog nogometnog kluba Zagreb 041, koji već tri godine djeluje kao sportski i društveno aktivan kolektiv u potpunosti vođen od svojih članica i članova na egalitarnoj osnovi. Osim toga, govorit ćemo o Španjolskom građanskom ratu i revoluciji koja se odigrala na Iberijskom poluotoku, zatim o anarhosindikalizmu danas, te islamofobiji kao fenomenu čija pojava se snažno odražava u arapskom svijetu“, najavljuju organizatori sajma koji je smješten u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medika, u Pierottijevoj 11.

AKC Medika
Mjesto radnje - Medika (FOTO: Facebook/akc.medika)

Svoja izdanja izložit će brojni izdavači, i to ne samo knjige, nego i drugu raznu literaturu, uključujući časopise i fanzine. U subotu se tako predstavlja anarhistički časopis Orkanen iz Kopenhagena, a u razgovoru će se povesti rasprava o povijesti njegovog nastanka i važnosti njegovog postojanja.

Na sajmu sudjeluju kolektivi i inicijative iz nekoliko europskih država, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Italije, Austrije, Danske, Francuske, Velike Britanije ... 

„Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom godina postojanja sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu“, objašnjavaju organizatori. Detaljan program možete pronaći na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: ASK