Blue perspective

Božidar Alajbegović

17. rujna 2004.

Blue perspective

Nekoliko zanimljivih blogova već smo vam predstavili putem naših novica, a s tom praksom ćemo nastaviti i ubuduće. Tako vam danas donosimo tekstuljak prenesen s bloga "blue perspective" i u kojemu autor iznimno duhovito komentira prije neki dan održanu manifestaciju izbora za Miss Universe Dalmacije za Miss Universe Hrvatske

"Izbori za Miss tek su nešto zanimljiviji od izbora za parlament. Osim standardne doze humora, koja prati oba natjecanja, izbori ljepote u pravilu donose nešto vizualne stimulacije. Koja se kod teenagera koji su sami doma nerijetko pretvori i u fizičku stimulaciju
Izbori za Miss
su televizična verzija stočnih sajmova. Hrpa glupavih žena defilira okolo dok im žiri u erekciji daje ocjene za veličinu i oblik sisa i čvrstoću guzice.
Žiri je opet posebna priča – dva debela sponzora, prošlogodišnja najbolja pička, pjevačica ili pjevač s domaće estrade, neka osoba iz inozemstva za koju se tvrdi da je slavna ali nitko ne zna zašto, i još par ljudi da se popuni stol – gradonačelnici, umjetnici, manekenke i ostala besposličarska bagra.

Čuo sam argument da je sudjelovanje naše predstavnice na međunarodnom izboru ljepote dobra stvar za promociju Hrvatske. Recimo Fani Čapalija, s čuvenim "It's ok" odgovorom na pitanje žirija. Kakva promocija Rvacke… Eventualno je nekom prekinula drkanje jer se počeo smijat. Ako je uopće imao uključen ton.

Sinoć se birala Miss Universe Dalmacije za Miss Universe Hrvatske. Od brdo preloših žena ipak je pobijedila najnormalnija, a jedina druga zgodna postala je Miss fotogeničnosti. Tradicionalno & prešutno gradu domaćinu osigurava se mjesto među prve tri cure, tako da je i Hvar dobio svoju pičku kao jednu od pratilja.
Opet su odgovori na pitanja žirija bila kulminacija večeri. Jedan lik je na engleskom pitao koje mjesto ("spot") bi mlada dama izdvojila kao najljepše u Dalmaciji. Na što je kokoš odlučila prečut cijelo pitanje, osim riječi "spot" koju je oštroumno pobrkala sa "sport", i razvezala se o košarci u Zadru. Druga je dobila pitanje što joj se najviše sviđa u Hvaru. Umjesto da je zapamtila jednu kulturnu znamenitost, ili u nemoći rekla da joj se sviđa trg na kojem se izbor održavao, odgovorila je da joj je najljepši bio ručak s ostalim kandidatkinjama i to što su se družile. Katastrofa…

Od ostalih zanimljivosti izdvajam da je Houdek pjevao u sakou veličine zastora Hrvatskog narodnog kazališta, pred publikom koja je znala napamet sve njegove pjesme - curicama od 7 do 12 godina.

Za kraj, američki biser (Miss Alabama), s natjecanja za Miss Universe 1994. godine:

Question: If you could live forever, would you and why?
Answer: I would not live forever, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever."

Preneseno sa odlično dizajniranog bloga ispunjenog hrpetinom duhovitih tekstuljaka, a kojega naći možete na http://blue.blog.hr.